Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

4 tips om je HomePod mini véél beter te laten klinken

Auteur: Ward Edema
0 reacties
HomePod mini audio-tips

De HomePod mini klinkt sowieso al veel grootser dan hij is, maar met deze audio-tips laat je hem nog véél beter klinken.

Lees verder na de advertentie

HomePod mini audio-tips

De HomePod mini is Apple’s kleine slimme speaker. Door z’n hippe uiterlijk en kekke kleurtjes past hij in zowat ieder interieur, en dankzij de knappe akoestische trucjes van Apple klinken ze als een klok. En dan met name als je er twee combineert als stereopaar.

HomePod mini korting

Maar de HomePod mini is wel nogal gevoelig voor één ding: plaatsing. Zet je de speakertjes op de verkeerde plek in je kamer, of op het verkeerde oppervlak, dan klinken ze minder goed dan eigenlijk mogelijk is. En dat verschil kan best groot zijn!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

HomePod mini plaatsing: 4 tips

Wil je je HomePod mini zo goed mogelijk laten klinken, dan moet je ze dus goed neerzetten. Hier moet je allemaal op letten:

1. Niet te dicht bij de muur

Wanneer je je HomePod mini te dicht tegen de muur zet, dan wordt de bass flink versterkt, met een nogal rommelige sound tot gevolg. Wil je dit voorkomen, dan moet je de HomePod mini minstens 20 cm van de muur af plaatsen.

2. Goede ondergrond

Blauwe HomePod mini

Ook de ondergrond bepaalt de akoestiek van de HomePod mini, omdat hij niet op pootjes staat zoals een traditionele speaker. Heb je bijvoorbeeld een dun houten bureau, dan gaat dit al snel als een soort klankkast dienen met – alweer – een sterkere bass tot gevolg. Een dikkere of stevigere ondergrond is dan beter, of een accessoire om de HomePod wat hoger te plaatsen zoals een houten driepoot.

3. Hoog genoeg

Zet je de HomePod mini op een wat lagere plek, zoals een salontafel of je televisiemeubel, dan klinken ze op langere afstanden niet optimaal – afhankelijk van hoe hoog je zit. Het geluid van de HomePod reist namelijk voornamelijk horizontaal. Je wilt dus niet dat het vlak waar het geluid zich in verplaatst veel lager is dan je oren. Het is dus beter om ze iets hoger te plaatsen: een bureau is doorgaans een prima plek, of een (stevige) plank, of zelfs je schoorsteenmantel.

4. Stereo: afstand tot elkaar

HomePod mini

Heb je twee HomePod mini’s aan elkaar gekoppeld als stereopaar? Dan is er nog een extra trucje voor het optimale geluid: de afstand tussen de HomePods moet ongeveer even groot zijn als de afstand tussen jou en de HomePods. Oftewel: je vormt een gelijkzijdige driehoek, waarvan twee hoeken de HomePods zijn, en één hoek jezelf. Concreet betekent dit dat ze op je bureau een stuk dichter bij elkaar moeten staan dan als je ze als speakers voor je zithoek gebruikt.

Meer HomePod mini-tips?

Volg je onze bovenstaande tips, dan zul je merken dat je HomePod mini (of stereopaar) een stuk beter klinkt! En heb je nog steeds last van een overheersende bass? Dan kun je dit in de Woning-app bijstellen. Houd daar even je HomePod of HomePod-paar ingedrukt, tik op ‘accessoire-instellingen’, en zet de schakelaar bij ‘Minder lage tonen’ aan.

Wil je meer handige tips voor je HomePod mini? Werp een blik op onze andere artikelen:

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!