Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo krijg je onbeperkt muziek op je HomePod voor € 1,50 per maand

Auteur: Ward Edema
2 reacties
YouTube Music HomePod

Tot voor kort had je Apple Music nodig om alles uit je HomePod te halen, maar nu ondersteunt de slimme speaker eindelijk YouTube Music. Daardoor kun je er onbeperkt muziek op luisteren voor maar € 1,50 per maand: zo doe je dat.

Lees verder na de advertentie

YouTube Music op HomePod

De HomePod en HomePod mini zijn prachtige speakers: ze klinken als een klok, zitten boordevol slimme functies, en zijn perfect geïntegreerd met je iPhone, iPad en Mac. Maar er is één groot mankement: als je muziek wilt aanvragen via Siri, dan heb je per se een abonnement op Apple Music nodig.

Witte HomePod mini

Ben je al een Spotify-luisteraar, dan zit je natuurlijk niet te wachten op nóg een muziekabonnement van € 10,99 per maand om je HomePod volledig te benutten. Gelukkig hoeft dat nu niet meer, want de HomePod ondersteunt sinds vorige week YouTube Music, mét bediening via Siri. En het mooie is: die muziekdienst, in combinatie met YouTube Premium, heb je al vanaf € 1,50 per maand.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Zo krijg je YouTube Music voor € 1,50

Misschien denk je nu: hier klopt iets niet. Want YouTube Music kost € 9,99 per maand, en in combinatie met YouTube Premium betaal je zelfs € 11,99. Met een slim trucje heb je het abonnement echter al voor veel minder. Hiervoor heb je alleen een VPN nodig – een gratis VPN zoals Tunnelbear werkt ook.

YouTube Music

Door je VPN te verbinden met een land als India, waar YouTube Premium met YouTube Music omgerekend slechts € 1,46 kost, kun je het abonnement ook in Nederland afsluiten met die lage prijs. Deze prijs blijft dan in stand, zelfs als je geen VPN gebruikt. Zo ga je te werk:

  • Verbind je VPN-app met India.
  • Ga naar youtube.com en log in met je Google-account.
  • Klik op je profielfoto rechtsboven en kies ‘Aankopen en lidmaatschappen’ en vervolgens ‘Meer informatie’ onder YouTube Premium.
  • Kies je abonnement en vul je gegevens in. Let alleen even op met je adres: je moet een Indiaas adres invullen, bijvoorbeeld van een winkelcentrum – kijk hiervoor even op Google Maps.
  • Keur waar nodig de creditcard-betaling goed met de app van je bank.

Dat is alles: wanneer je nu de VPN weer uitschakelt, blijft je YouTube Premium-abonnement, inclusief YouTube Music, gewoon werken! Dit kun je vervolgens koppelen met je HomePod.

Zo stel je YouTube Music in op de HomePod

Het instellen van YouTube Music op je HomePod is erg gemakkelijk. Je hebt maar één ding nodig: de YouTube Music-app! Deze is te downloaden in de App Store. Doorloop daarna deze stappen:

HomePod YouTube Music
  • Open de YouTube Music-app en log in met je Google-account.
  • Klik op je profielfoto rechtsboven en kies ‘Instellingen>Gekoppelde apps’.
  • Tik op ‘Verbinding maken met HomePod’ en volg de stappen om je account te verbinden. Tik als laatste op ‘Gebruik in Woning’.
  • Open de Woning-app, en tik rechtsboven op de bol met drie puntjes. Kies dan ‘Woninginstellingen’.
  • Tik op je naam, tik op ‘Standaardvoorziening’, en kies dan ‘YouTube Music’.

Wanneer je Siri nu vraagt om een nummer, album, artiest of afspeellijst, dan wordt automatisch YouTube Music gebruikt als streamingdienst. Zo zit je dus niet meer vast aan Apple Music! Bovendien kun je YouTube Music ook gebruiken op je iPhone, iPad en Mac – eigenlijk heb je dus geen andere muziekdienst meer nodig. En dat voor € 1,50!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!