Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo gebruik je Spotify op de HomePod mini

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Spotify HomePod mini

De HomePod mini is helemaal afgestemd op Apple Music, maar wat nou als je Spotify op de HomePod mini wilt afspelen? Zo doe je dat!

Lees verder na de advertentie

Spotify op HomePod mini

In tegenstelling tot Apple Music, is het niet mogelijk om via Siri nummers af te spelen van Spotify op de HomePod mini. Dat kan alleen handmatig via AirPlay. Dit is een dienst van Apple waarmee je draadloos muziek van je Apple-apparaat naar een speaker kunt sturen. Zo maak je gebruik van AirPlay in de Spotify app:

1. Speel af

Spotify HomePod

kooptip

Zoek in Spotify naar een nummer, album of afspeellijst en speel hem af. Je ziet onder in beeld een balk verschijnen met de songtitel en een afspeelknopje. Tik op de balk.

2. Spotify Connect-menu

HomePod mini Spotify

Er verschijnt nu een afspeelmenu. Tik linksonderin op het icoontje met de speaker. Hiermee open je het Spotify Connect-menu. Op de Mac zit de knop helemaal rechtsonderin.

3. AirPlay Spotify naar je HomePod

AirPlay Spotify

Tik nu op de knop ‘AirPlay of Bluetooth’ en selecteer je HomePod in de lijst. Nu wordt alle muziek die je selecteert in Spotify doorgestuurd naar je HomePod.

Bedienen met het Bedieningspaneel

Wanneer je iets van Spotify streamt naar je HomePod, dan kun je dit – naast in de Spotify-app – altijd bedienen via de afspeelknoppen in het Bedieningspaneel. Dit paneel heb je op de iPhone, iPad en Mac. Op de iPhone en iPad verschijnt hij door helemaal rechtsboven in beeld naar beneden te swipen, op de Mac druk je rechtsboven in de menubalk op de knop met de twee schuifregelaars.

Ben je niet aan het streamen, maar wil je wel toegang tot de afspeelknoppen van de HomePod? Dit kan op de iPhone en iPad. Houd in het Bedieningspaneel de afspeelknoppen rechtsboven ingedrukt, tik daarna op ‘Bedien andere luidsprekers en tv’s’ en selecteer je HomePod. Je krijgt dan ook toegang tot deze knoppen op je toegangsscherm, totdat je bij ‘Bedien andere luidsprekers en tv’s’ weer je iPhone of iPad zelf selecteert.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!