Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

HomePod mini tips: dit zijn de 11 beste commando’s voor Siri

Auteur: Ward Edema
0 reacties
HomePod mini


Lees verder na de advertentie

De HomePod mini is sinds vorige week beschikbaar in Nederland en België. Heb je er een, of ben je van plan er een te kopen? En weet je nog niet wat je tegen Siri moet zeggen? Lees hier onze HomePod mini tips!

HomePod mini

1. Hé Siri, stel een timer in op 10 minuten

Net een pan gevuld met pasta? Vraag Siri om een timer in te stellen voor de gewenste tijdsduur, en je krijgt een toon te horen zodra de timer is afgelopen. Zeg vervolgens ‘Hé Siri, stop’ om de toon te stoppen. Eet smakelijk!

2. Hé Siri, maak me om 7 uur ’s ochtends wakker

Met een HomePod in de slaapkamer heb je een perfecte slimme wekker: geef gewoon aan wanneer de wekker moet gaan.

3. Hé Siri, hoe laat opent de Apple Store?


kooptip

Siri weet van alles over winkels en restaurants. Vraag bijvoorbeeld naar openingstijden, hoe dichtbij een locatie is of hoe lang het duurt om ergens naartoe te rijden.

4. Hé Siri, heb ik vandaag een regenjas nodig?

weer app iPhone ios 15: weerkaarten

In je HomePod zit een verbazend goede weerman. Vraag naar de temperatuur, neerslag, zonsopkomst, vochtigheid – Siri heeft altijd een antwoord. Je kunt ook naar het weer op een specifieke locatie vragen, zoals ‘Gaat het sneeuwen in Mayrhofen deze week?’.

5. Hé Siri, wat was de uitslag van de wedstrijd tussen Willem II en AZ?

Geen tijd om op de zondagavond naar Studio Sport te kijken? Vraag dan aan Siri de uitslagen en statistieken van voetbalwedstrijden.

6. Hé Siri, hoe oud wordt een alpaca?

Misschien ken je wel iemand die de gekste willekeurige feitjes kent. Siri is die persoon in het kwadraat. Via Wikipedia kan de stemassistent allerlei informatie opzoeken over personen, gebouwen, landen, dieren: vraag maar raak.

7. Hé Siri, hoe klinkt een mier?

Wikipedia zit niet alleen vol feitjes, maar ook vol audiofragmenten. Siri kan ook bij deze fragmenten, dus als je vraagt hoe een bepaald dier klinkt, of een instrument, dan laat je HomePod mini het horen. Leuk voor de kinderen!

8. Hé Siri, wat is 49,5% van 146.601?

Langzamerhand verleren we het hoofdrekenen, en Siri helpt daaraan mee. De stemassistent lost rekensommen voor je op, maar helpt ook bij het omrekenen van meeteenheden of valuta.

9. Hé Siri, speel het omgevingsgeluid regen

HomePod omgevingsgeluid

Kom je helemaal tot rust met het geluid van regen, de zee, het bos, een open haard of stromend water? Vraag Siri om het op te zetten. Vraag je vervolgens om over 30 minuten te stoppen met afspelen, dan speelt het omgevingsgeluid niet de hele tijd door als je in slaap bent gedommeld.

10. Hé Siri, speel Ted Lasso af op de Apple TV in de slaapkamer

Je HomePod werkt als afstandsbediening voor zowel je Apple TV: vraag bijvoorbeeld naar een serie, zet de ondertiteling aan, of zet de tv aan of uit. En als de Apple TV in dezelfde kamer staat als de HomePod, hoef je de kamer niet eens te noemen in je opdracht.

11. Hé Siri, dim de lampen in de woonkamer

Wanneer je smart home-apparaten hebt toegevoegd aan de Woning-app, dan kun je ze vervolgens bedienen met je HomePod. Bedien je lampen, thermostaat, rolgordijnen en meer – als ze maar slim zijn.

HomePod mini kopen

De HomePod mini is nu te koop bij Apple, en bij winkels als Amac en Coolblue. Wil je in de toekomst meer HomePod mini tips? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!