Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Tekst dikgedrukt: WhatsApp-berichten stylen doe je zo

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Dikgedrukte tekst in WhatsApp

Wil je jouw berichten op WhatsApp laten opvallen? Of een specifiek gedeelte van een bericht? Het is gemakkelijk om een vleugje nadruk toe te voegen aan je tekst door deze vetgedrukt te maken – zo maak je je communicatie net iets krachtiger.

Lees verder na de advertentie

Dikgedrukt WhatsApp iPhone

Wist je dat je de teksten die je tikt in WhatsApp enigszins kunt opmaken? Cursief, doorgehaald, vetgedrukt, of in de vorm van een lijstje: WhatsApp heeft verschillende mogelijkheden. Wij laten je zien hoe je je tekst wat dikker maakt. Pas dit dikgedrukte effect spaarzaam toe: als je al je boodschappen op deze manier verpakt, dan verliest het zijn doel.

Dik gedrukt WhatsApp
1

Selecteer je tekst

Typ een tekst in het chatvenster zoals je dat altijd doet, maar verzend deze nog niet. Selecteer dan de tekst die dik moet worden. Je tikt bijvoorbeeld één keer op een specifiek woord om dat te selecteren. Of drie keer om de volledige tekst te selecteren.

Vetgedrukt whatsapp
2

Structuur

Als je de tekst geselecteerd hebt, verschijnt er een menu in de vorm van een balk. Hierin tik je op ‘Structuur’. Je ziet dan de verschillende opmaakmogelijkheden: tik op ‘Vet’ om dik gedrukte WhatsApp-berichten te creëren. De twee asteriskjes eromheen * verdwijnen overigens als je je bericht verstuurt.

Alternatief
3

Alternatief

Vind je bovenstaande manier via het menuutje te priegelig? Dan is er een alternatief. Om je tekstje vet te maken, voeg je voor en achter de tekst die dik moet worden, een asterisk toe. Bijvoorbeeld: ik vier mijn verjaardag op *zondag 17 december*. Bij het verzenden verdwijnen de asterisken.

Lees ook ons artikel over cursieve tekst in WhatsApp:

kooptip