Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Je kunt nu opsommingen maken in WhatsApp – en zo werkt dat

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Whatsapp opsomming header

WhatsApp heeft een update uitgebracht waarmee je nieuwe opmaak-mogelijkheden hebt voor je tekstberichten. Zo kun je nu opsommingen maken: dat zorgt ervoor dat je boodschap overzichtelijker en beter te lezen is.

Lees verder na de advertentie

Wekelijks nieuwe tips ontdekken voor je iPhone? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

WhatsApp opsomming

WhatsApp had eerder ook al diverse opmaakmogelijkheden. Zo behoren vette, cursieve en doorgehaalde teksten al jaren tot het repertoire van de app. Nu komt daar dus nog de opsomming bij. En dan direct in twee smaakjes. Je kunt genummerde lijstjes maken en lijstjes met bullets. In onderstaande WhatsApp tip lees je hoe! Zorg er wel voor dat je de meest recente versie van WhatsApp op je iPhone hebt staan.

kooptip

WhatsApp opsomming met bullets
1

Opsomming met bullets

Om een lijst met bullets te starten, typ je een – (streepje) of * (asterisk) vooraan je tekst, gevolgd door een spatie. Voeg tekst toe en het streepje of sterretje verandert in een bolletje. Tik op return voor een volgend bolletje.

WhatsApp genummerde opsomming
2

Genummerde opsomming

Een genummerde opsomming maken doe je als volgt: typ een 1, gevolgd door een . (punt) en een spatie. Typ je tekst, en tik op return voor het volgende deel van de opsomming.

En nog meer nieuws

Naast de opsommingen zijn er nog twee andere nieuwe opmaakopties. Ten eerste is er een blokcitaat, waarmee je een tekst laat inspringen met een verticale lijn aan de linker zijde. Hiervoor begin je je tekst met > (het groter-dan-teken). Ten slotte is er ook nog de inline code. Om die toe te voegen zet je een ` (accent grave) aan weerszijde van je bericht.

Wekelijks nieuwe tips ontdekken voor je iPhone? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!