Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

WhatsApp doorstrepen: zo haal je tekst door in WhatsApp

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WhatsApp doorgestreepte tekst

Wist je dat je teksten in WhatsApp kunt opmaken? Je kunt bijvoorbeeld teksten cursief maken, of dikgedrukt. Een andere optie is doorgehaalde tekst.

Lees verder na de advertentie

Vaker van dit soort tips voor je iPhone lezen? Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

WhatsApp doorstrepen op je iPhone

Het doorhalen van tekst in WhatsApp kan verschillende redenen hebben. Soms willen mensen iets corrigeren zonder het volledig te verwijderen, dus ze halen de tekst door en typen vervolgens de correctie eronder. Het kan ook worden gebruikt voor humor, om iets te benadrukken of om een punt te maken door de oorspronkelijke tekst te laten staan maar deze door te halen. De vraag is: hoe werkt dit dan?

kooptip

Zo kun je teksten in WhatsApp doorhalen

tekst doorstrepen whatsapp
1

Selecteer de tekst

Schrijf een bericht in de chat zoals je gewoonlijk doet, maar verstuur het nog niet. Kies vervolgens de tekst die je doorgehaald wilt hebben. Bijvoorbeeld door één keer te tikken op een specifiek woord om dat te selecteren. Of door drie keer te tikken om de hele tekst te selecteren.

tekst doorstrepen whatsapp
2

Kies de juiste structuur

Na het, selecteren van de tekst verschijnt er een menu in de vorm van een balkje. Hierin tik je op ‘Structuur’. Er verschijnen diverse opmaakmogelijkheden: tik op ‘doorgestreept’ om doorgehaalde WhatsApp-berichten te creëren. Er verschijnen dan twee tildes (golfjes: ~) rondom de tekst, maar die verdwijnen zodra je op de verzendknop tikt.

Instructiefoto: Zo kan het ook
3

Zo kan het ook

Er is overigens een alternatief: je kunt de tildes ook zélf toevoegen. Voor een doorgehaald effect in zet je rondom de tekst die doorgehaald moet worden, twee tildes.

Lees ook onze tips over vetgedrukte en cursieve tekst in WhatsApp: