Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Cursief WhatsApp: zo maak je schuingedrukte tekst

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Cursief WhatsApp

Wil je jouw berichten op WhatsApp laten opvallen? Het is eigenlijk best simpel om een vleugje nadruk toe te voegen aan je tekst door deze schuingedrukt te maken – zo geef je je communicatie net iets meer pit.

Lees verder na de advertentie

Vaker van dit soort tips voor je iPhone lezen? Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Cursief gebruiken op WhatsApp via iPhone

Wist je dat je de teksten die je typt in WhatsApp een beetje kunt laten opvallen? Je kunt ze cursief maken, doorstrepen of dikgedrukt gebruiken, of opsommingen toevoegen. Ontdek hoe je je tekst schuingedrukt kunt maken – ook wel italic of cursief genoemd. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken als je een titel van een film, boek of liedje noemt. Maar overdrijf het niet: als je al je berichten op deze manier verpakt, verliest het zijn doel en effect.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Zo maak je in WhatApp tekst cursief

Cursief WhatsApp
1

Selecteer de tekst

Schrijf een bericht in de chat zoals je gewoonlijk doet, maar verstuur het nog niet. Kies vervolgens de tekst die je schuingedrukt wilt hebben. Bijvoorbeeld door één keer te tikken op een specifiek woord om dat te selecteren. Of door drie keer te tikken om de hele tekst te selecteren.

Schuingedrukt WhatsApp
2

Kies de juiste structuur

Na het, selecteren van de tekst verschijnt er een menu in de vorm van een balkje. Hierin tik je op ‘Structuur’. Er verschijnen diverse opmaakmogelijkheden: tik op ‘Cursief’ om schuingedrukte WhatsApp-berichten te creëren. Er verschijnen dan twee onderscores (liggende streepjes, _) rondom de tekst, maar die verdwijnen zodra je op de verzendknop tikt.

Italic Whatsapp
3

Zo kan het ook

Er is overigens een alternatief: je kunt de underscores ook zélf toevoegen. Voor een cursief effect in zet je rondom de tekst die cursief moet worden, twee onderscores. Bijvoorbeeld: De titel van dat boek is De beproeving. Bij het verzenden verdwijnen de underscores.

Lees ook ons artikel over vetgedrukte tekst in WhatsApp: