Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Watch-apps verwijderen: 3 manieren

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch apps


Lees verder na de advertentie

Ben je een app op de Apple Watch zat of gebruik je hem nooit? Gooi hem dan weg! Dat is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe kun je Apple Watch apps verwijderen? Sinds watchOS 6 verschenen is, is het een stuk gemakkelijker, want nu kan het ook rechtstreeks via de Watch. De apps die je verwijdert, blijven wel op je iPhone staan.

1. Apple Watch-apps verwijderen in de rasterweergave

Apple Watch apps verwijderen

Eindelijk kun je rechtstreeks vanaf je Apple Watch apps verwijderen. Hiervoor open je het raster met de apps en houd je je vinger even op het scherm. De apps beginnen dan te wiebelen. Tik vervolgens op het kruisje om een app te verwijderen van je horloge. Overigens kun je niet elke app verwijderen: alleen de apps waarbij een kruisje verschijnt zijn te verwijderen.

2. Apple Watch-apps verwijderen in de lijstweergave

Apple Watch app verwijderen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apps verwijderen in de rasterweergave heeft een groot nadeel: je ziet de namen van de app niet. Misschien herken je de apps niet aan de hand van hun icoontje. Dan kun je beter wisselen naar de lijstweergave, want dan staat de naam erbij: duw in het raster harder op het scherm van je Watch en tik op Lijstweergave. Je wist apps door er van rechts naar links overheen te vegen en op het prullenbakje te tikken. Let op: bij de apps die je niet kunt verwijderen verschijnt geen prullenbakje.

3. Apps verwijderen via de iPhone

Watch apps verwijderen via iPhone

Open op je iPhone de Watch-app. Veeg helemaal naar bedenen in Mijn Watch, daar staat ‘Geïnstalleerd op Apple Watch’. Tik op de app die je niet meer op je horloge wilt hebben en zet de schakelaar achter ‘Toon app op Apple Watch’ op grijs.

watchOS 6

watchOS 6 is het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch. Het heeft allerlei nieuwe functies. Zo is er de app Geluid, die meldingen geeft bij dreigende gehoorschade. Ook zijn er een hoop nieuwe wijzerplaten. Wil je meer weten, lees dan ook ons dossier over watchOS 6.