Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Bescherm je gehoor met de Apple Watch decibelmeter

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch decibelmeter


Lees verder na de advertentie

Met de nieuwe watchOS 6-app Geluid verandert je Apple Watch in een decibelmeter. De app houdt in de gaten hoeveel decibel je omgeving produceert en geeft je een melding als geluidsnormen overschreden worden. Zo voorkom je schade aan je gehoor. Deze functie is alleen beschikbaar voor de Apple Watch Series 4 en de Apple Watch Series 5.

Apple Watch decibelmeter

1. Apple Watch decibelmeter

Je kunt altijd checken hoe hoog het volume is op dit moment. Daarvoor open je de app Geluid (het gele icoontje met het oortje). Het metertje laat live zien hoeveel decibel er geproduceerd wordt, daaronder zie je direct de gevolgen voor je gehoor.

2. Melding

De hele tijd handmatig checken of het geluid misschien te hard is, is niet ideaal. Laat je Apple Watch daarom automatisch een melding sturen zodra een geluidsdrempel minimaal drie minuten overschreden wordt. Dit doe je via de Watch-app op je iPhone: ‘Mijn Watch>Geluid>Geluidsdrempel’.

3. Totaaloverzicht op je iPhone


kooptip

Ook achteraf kun je kijken wat de geluidsniveaus in je omgeving waren. Je Watch registreert constant het geluid (overigens zonder het op te nemen en vast te leggen). Open de app Gezondheid op de iPhone en ga naar ‘Ontdek>Horen> Geluidsniveaus’. Je ziet aan welke volumes je oren zijn blootgesteld en of dat binnen de marges is.

watchOS 6

De app Geluid is onderdeel van watchOS 6, het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch. watchOS 6 biedt nog een aantal andere nieuwe apps, waaronder Rekenmachine, Dictafoon en – eindelijk – een eigen App Store. Wil je weten wat er nieuw is? Lees dan ook ons dossier over watchOS 6!

Dit artikel staat in iets andere vorm in iCreate 112.