Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Dit zijn ze: jullie favoriete Apple-tips van 2023

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple tips 2023

Van slimme hacks tot eenvoudige trucjes die het leven met je iPhone, iPad of Mac een stuk makkelijker maken: ook in 2023 hebben we op deze website talloze Apple-gerelateerde tips met jullie gedeeld. En nu is het tijd om terug te blikken op de tips en handleidingen waar jullie het meest enthousiast over waren! Heb jij ze al allemaal uitgeprobeerd?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks dit soort tips ook in 2024 blijven ontdekken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

1) ChatGPT gebruiken: zo praat je met de slimme chatbot

Chat GPT tips

kooptip

2024 was zonder meer het jaar van AI (kunstmatige intelligentie). En dan met name ‘generatieve AI’: dat zijn AI’s die zelf iets kunnen creëren, bijvoorbeeld tekst en afbeeldingen. ChatGPT helpt je met artikelen schrijven, e-mails beantwoorden of huiswerk maken. Hoe? Dat lees je in onze tip over het gebruik van ChatGPT.

2) Zo maak je prachtige plaatjes met AI

Midjourney afbeeldingen maken

Zoek je een AI voor het maken van creatieve afbeeldingen? Dan is Midjourney wat je nodig hebt. Jij geeft een omschrijving van wat je wilt zien, en Midjourney visualiseert het – soms nog met meer detail dan je zelf voor ogen had. Hoe het werkt? Zo maak je prachtige plaatjes met AI.

3) Tekst dikgedrukt in WhatsApp

Dikgedrukte tekst in WhatsApp

We appten er weer op los dit jaar. Hoe laat je jouw berichtje anno 2023 opvallen tussen die eindeloze stroom aan appjes? Heel simpel: door je tekst wat meer nadruk te geven met een dikgedrukt lettertype. Hoe je dat doet, lees je in onze tip Tekst dikgedrukt: WhatsApp-berichten stylen doe je zo

4) De nieuwe emoji-tekens

Nieuwe emoji 2023

WhatsApp was dus razend populair dit jaar, en wat appten we dan met zijn allen? Een heleboel emoji’s. Dit jaar kwamen er ook weer enkele tientallen nieuwe emoji’s beschikbaar, waaronder een ezel, boontjes in een peul en een hyacint. Ze verschenen op je iPhone in april, met iOS 16.4. Check de nieuwe toevoegingen in ons artikelDeze 21 nieuwe emoji’s staan vanaf nu op je iPhone!

5) Welke iPhone-app verbruikt de meeste batterij?

welke iPhone app verbruikt veel batterij

Welke iPhone-app verbruikt de meeste batterij en kun je dus maar beter kwijt dan rijk zijn? Wij laten je zien wat bij jou de grootste energievreter is. We kunnen alvast verklappen dat het bij de meeste mensen om één en dezelfde app gaat: je leest het in Deze iPhone-app is funest voor de batterij.

6) Ontdek de analoge stopwatch op je iPhone & Mac

Analoge stopwatch iPhone

Wist je dat er op je iPhone en Mac een bijzonder fraaie analoge stopwatch verstopt zit? Wij in eerste instantie ook niet! Doorloop deze stappen om hem tevoorschijn te toveren!

7) iOS 17-geheimen

iOS 17.1 nieuwe functies

De grote update van het jaar was natuurlijk iOS 17. Met een flinke lading grote vernieuwingen, maar ook juist een hoop kleine verbeteringen – en juist daar waren jullie enthousiast over. We verzamelden meer dan twintig iOS 17-geheimen.

8) Welk Netflix-abonnement heb je nodig?

Netflix-abonnementen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Zie je ook door de bomen het bos niet meer? Wij zetten alle mogelijkheden voor je op een rij in Welk Netflix-abonnement moet ik nemen? Dit zijn de verschillen.

9) Deze verborgen AI-functie op je iPhone móét je proberen

iPhone AI

We begonnen onze lijst met een tip over AI, en we eindigen daar ook mee. Wist je dat je iPhone een verborgen AI-functie heeft? Je vindt hem in een app die je bijna nooit gebruikt, maar hij is supercool. Probeer het zeker uit!