Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo maak je een iPhone favorieten-widget met je contacten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Favorieten widget contacten


Lees verder na de advertentie

Het was een iPhone-widget die bijna iedereen gebruikte: de Favorieten-widget. Van hieruit kon je met één tik bellen met je favoriete contactpersonen. Met iOS 14 verdween de Favorieten-widget voor je contacten, maar er is een manier om de widget met je favoriete contactpersonen terug te halen!

Favorieten widget contacten

De app Opdrachten biedt uitkomst. Daarmee bouw je je eigen Favorieten-widget! In de onderstaande workshop lees je hoe het werkt. Zo zijn je favoriete contactpersonen weer te vinden op je thuisscherm en bel je ze met een simpele tik.

1. Nieuwe map in Opdrachten

Open de app Opdrachten en ga via de knop linksboven helemaal terug naar het scherm dat je hierboven ziet. Tik op het mapje met het plusje rechtsboven voor een nieuwe map – geef deze een herkenbare naam.

2. Favoriet

Tik op de map die je hebt aangemaakt – die van ons hebben we Favoriet genoemd. Er staan nu nog geen opdrachten in deze map, daarin gaan we verandering brengen. Tik hiervoor op het plusje rechtsboven.

3. Opdracht


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Tik in het nieuwe scherm dat verschijnt op ‘+ Voeg taak toe’. Tik daarna op Apps – ­diverse ­iPhone-apps verschijnen dan in een overzicht. Scrol naar beneden tot je het groene ­Telefoon-icoon ziet en tik daarop.

4. Bel

Er staat nu twee keer ‘Bel’ in beeld. Tik op de bovenste van de twee om de taak toe te voegen aan je opdracht. Er staat nu ‘Bel Contact’. Tik op Contact en je contactenlijst verschijnt. Zoek een contact en tik erop.

5. Naam opdracht

Tik op ‘Volgende’ en geef je opdracht een naam: het duidelijkst is het om hiervoor de naam van je contactpersoon te gebruiken, want die verschijnt straks in je widget. Tik als je klaar bent op ‘Gereed’.

6. Al je favoriete contacten

Je eerste favoriete contactpersoon staat in je map. Wil je er meer toevoegen, tik dan op het plusje rechtsboven. Doorloop dan stap 3 tot en met 5 opnieuw. In de grootste widget kun je acht contactpersonen kwijt.

7. Widget

Ga naar het thuisscherm van je iPhone en houd je vinger op een leeg deel van je scherm, totdat de apps gaan wiebelen. Tik linksboven op het plusje. Het overzicht met widgets verschijnt: tik hierin op Opdrachten.

8. iPhone Favorieten-widget

Wij kiezen voor de middelste widget, die heeft vier blokken voor maximaal vier contactpersonen. Tik onder in het scherm op ‘Voeg widget toe’. De widget belandt op het thuisscherm. Sleep hem naar een fijne plek en tik erop.

9. Map

Als Map staat nu nog ‘Alle opdrachten’ geselecteerd. Tik hierop, en zoek de map die je in stap 1 hebt aangemaakt. Tik ergens buiten dit witte kader, en daar is je Favorieten-widget. Met één tik bel je de betreffende persoon.