Terug naar iPadOS 16
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

iPadOS 16

Door Ward Edema25 april 2022 16:243 min. leestijd

Net zoals ieder ander jaar verwachten we in 2022 een grote update voor de iPad: iPadOS 16. Het is nog niet duidelijk welke functies deze update gaat brengen, maar de verwachtingen zijn hoog. Dit is wat je moet weten over iPadOS 16.

iPadOS 16

Introductie tijdens WWDC 2022

Apple zal iPadOS 16 aankondigen tijdens de WWDC 2022 (Worldwide Developers Conference), het jaarlijkse software-evenement van Apple. Op de eerste dag van de WWDC, dit jaar op 6 juni, wordt een presentatie gehouden met een aankondiging van de update. Ook iOS 16 en macOS 13 komen tijdens deze keynote voorbij.

De iPhone SE 2022 nu tot €72 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone SE 2022 nu tot €72 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

• Hoge korting op internetbundels
• Dubbele data als je internet van KPN hebt

iPadOS 16 bèta

Op de avond van de presentatie verschijnt de eerste bèta van iPadOS 16. Dit is een testversie van de update, waarmee ontwikkelaars alvast hun apps klaar kunnen stomen voor de uiteindelijke release. Deze bètaversie zit doorgaans vol met bugs, maar zal ook voor niet-ontwikkelaars (lees: enthousiastelingen) na enkele dagen te downloaden zijn. Wij adviseren doorgaans om te wachten tot de uiteindelijke release.

iPadOS 16 release

iOS 16 icons

Na maanden van bètatests zal de publieke release van iPadOS 16 ergens in september zijn, ongeveer een week na de aankondiging van de aankomende iPhone 14. De update zal dan gratis te downloaden via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’.

iPadOS 16 functies

De update in september is altijd de grootste update van het jaar. De iPad krijgt er dus ongetwijfeld een paar grote nieuwe functies bij. Maar wat kunnen we zoal verwachten?

De meeste geruchten zijn nu gebaseerd op hardwareveranderingen voor de iPad. De nieuwste iPad Air en iPad Pro hebben allebei een M1-chip. Dit is dezelfde supersnelle processor die ook in (onder andere) de iMac en de 13-inch MacBook Pro zit, compleet met maximaal 16 GB werkgeheugen – dit was eerst 6 GB. Ook hebben ze allebei, sinds de nieuwste uitvoering, razendsnelle usb-c-aansluitingen met ondersteuning voor grote externe schermen.

iPadOS 16 concept

Doordat de iPad nu zo veel extra kracht heeft, verwacht men in iPadOS 16 geavanceerde functies op het gebied van multitasking, met name voor het gebruik van een iPad als laptopvervanger. Zo zouden vensters eindelijk naar de iPad kunnen komen, evenals meer functies voor de Dock. Ook wordt er voor het eerst fatsoenlijke ondersteuning voor externe schermen verwacht, zodat je ze volledig kunt benutten. Weten hoe dat er (waarschijnlijk) uitziet? Bekijk daarvoor dit iPadOS 16 concept.

Voor welke iPads?

iPad modellen in maart 2022

Een nieuwe update betekent vaak dat oudere iPads worden ‘afgeschreven’ – op het gebied van software dan. Ze blijven prima werken, maar je krijgt er niet de update naar iPadOS 16 op. Naar verwachting zijn ditmaal de eerste iPad Pro (12,9″ en 9,7″), de iPad mini (4e generatie), iPad Air 2 en iPad (5e generatie) aan de beurt. Deze iPad-modellen krijgen naar verwachting wél ondersteuning voor iPadOS 16:

En de iPhone?

De iPhone krijgt naar verwachting iOS 16. Deze update zal veel overlap met de update voor de iPad hebben, op functies na die puur voor het grotere scherm gemaakt zijn. In iOS 16 verwachten we kleine designwijzigingen en een nieuw notificatiesysteem – die functies verwachten we dus ook op de iPad. Lees meer over de update in ons iOS 16-dossier.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data en 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data en 3 maanden Apple TV+

• En €96 korting op je toestel
• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Volgend dossier
macOS Monterey
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden