TP-Link Tapo RV30 Plus: met een functie die je al kent van de iPhone
Robotstofzuigers evolueren steeds verder. De TP-Link Tapo RV30 Plus, die sinds kort rondjes door ons huis rijdt, heeft zelfs een functie die ook op de iPhone zit – en dan ook nog uitsluitend op de meer geavanceerde Pro-modellen van vrij recente datum. Bovendien kan hij meer dan stofzuigen alleen. Slim dus, en veelzijdig: hij maakt een indrukwekkende entree in ons huishouden.
Een entree overigens, die bijzonder soepel verloopt. De initiële setup is een fluitje van een cent, dankzij de gebruiksvriendelijke app en eenvoudig te volgen instructies: het is een kwestie van de stappen volgen en gáán. Binnen pak hem beet een kwartier heeft onze robot een complete verdieping in kaart gebracht. Als je de route uitstippelt via de app, herkent hij deze de keren daarna écht.
Hij glijdt moeiteloos over gladde vloeren, zoals gietvloeren, en navigeert zonder problemen over dikke tapijten. Het vermogen om obstakels te omzeilen en alternatieve routes te vinden is opmerkelijk, hoewel hij zich stug klemrijdt onder steeds weer dezelfde stoel. Die sluiten we dus maar uit op de plattegrond.
LiDAR
Dat de Tapo zo goed zijn weg weet te vinden en maar weinig botsingen heeft – zelfs in het donker – heeft alles te maken met zijn ingebouwde navigatie met onder meer LiDAR. LiDAR is in staat om de afstanden tot objecten nauwkeurig te bepalen. Het werkt een beetje zoals vleermuizen geluid gebruiken om hun weg te vinden, maar in plaats van geluid gebruikt het onzichtbare laserstralen. De iPhone Pro-modellen hebben ook een LiDAR-scanner. Die zorgt hier onder meer voor een supernauwkeurige Meten-app, en scherpe portretfoto’s, omdat de precieze afstand tot het onderwerp veel beter berekend kan worden (ook in het donker).
kooptip
Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt
Gaat zijn eigen gang
Het onderhoud van deze robotstofzuiger is een verademing. De robot leegt zijn stofbakje automatisch nadat hij zijn ronde heeft gedaan. Dat maakt wel even wat herrie: als je niet wil dat hij dit na een nachtelijke ronde doet, kun je Niet storen instellen. Het reservoir moet je op een gegeven moment zelf legen, maar door de bank genomen is dat pas na zeventig dagen. Ook leuk: bedien de robot met spraakopdrachten via de Tapo-app, of via Google en Alexa. Siri laat helaas verstek gaan.
Met dweilfunctie
Grote kans dat je, als je zelf stofzuigt, na afloop ook nog even de boel mopt. Doet onze robot ook, hij heeft een ingebouwde dweilfunctie. Je moet dan zelf even het stofbakje verwijderen en de dweildoek bevestigen. TP-Link waarschuwt wel dat je gebruik moet maken van hun eigen schoonmaakmiddel, omdat er anders slijtage kan optreden. Hoe dan ook zijn we niet enthousiast over deze dweilkunsten. Er schuift water over de vloer, maar de Tapo dweilt niet echt – het wordt wel nat maar verder niet echt schoon. Er valt dus nog zeker wel iets verder te evolueren. Misschien kan die toekomstige robot dan ook.
Conclusie: TP-Link Tapo RV30 Plus
Met zijn vermogen om ons huis te verkennen en zelfs te dweilen, is deze robotstofzuiger met LiDAR-scanner zeker een innovatieve helper. Maar dweilen doet ie als een natte krant.
Praat mee
0