Terug naar CarPlay in je BMW? Dan moet je een abonnement nemen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

CarPlay in je BMW? Dan moet je een abonnement nemen

Door Sven Lamers19 januari 2018 09:542 min. leestijd1

CarPlay is een praktische toevoeging voor elke auto. Hiermee verbind je je iPhone met het entertainment-systeem van de auto. Vervolgens krijg je op het scherm op het dashboard je iOS-apps te zien, daarnaast kun je met Siri praten om allerlei opdrachten te geven. In nieuwe auto’s is CarPlay inmiddels redelijk standaard, bijna alle fabrikanten bieden het tenminste als optie aan. Zo ook BMW: sinds juli 2016 hebben auto’s van het merk met het BMW Navigation Professional-pakket (ter waarde van 1200 euro) ondersteuning voor CarPlay. In tegenstelling tot andere merken interpreteert BMW CarPlay echter als aanvullende service … met daarnaast nog abonnementskosten gedurende het gebruik van de auto.

CarPlay BMW

Kosten voor BMW CarPlay

Voor twaalf maanden betaal je 110 euro om CarPlay te mogen gebruiken, 36 maanden kosten 300 euro. Andere (auto)fabrikanten verkopen ook radio’s en navigatiesystemen met CarPlay, maar deze zien het als eenmalige aankoop. Logisch ook, want het is niet alsof het lopende kosten veroorzaakt. BMW denkt daar blijkbaar anders over. Hoewel dit al lang bekend is, krijgt het nu heel veel aandacht door een artikel van het Amerikaanse The Verge. In de VS staat de introductie van het CarPlay-abonnement namelijk nog op de planning, maar aan de reacties is te zien dat het niet in goede aarde valt. Wat Apple van BMW’s CarPlay-abonnement vindt, is niet bekend. Overigens ondersteunt BMW alleen CarPlay en geen Android Auto. Voor de toekomst is echter wel gepland om Google Assistant en Amazon Alexa in de entertainment-systemen te bouwden, aldus The Verge.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Succesverhaal CarPlay

CarPlay is beschikbaar sinds 2014 en is inmiddels bij vrijwel alle autofabrikanten te vinden. Onlangs heeft ook de grootste autofabrikant ter wereld, Toyota, aangekondigd dat die de iPhone-integratie wil aanbieden. Toyota was een van de laatste merken die Apple’s systeem tot nog helemaal niet ondersteund hadden. Maar ook bij Toyota is CarPlay een eenmalige aankoop. Voor zover wij weten, is BMW het enige merk dat een abonnementsmodel hanteert. We betwijfelen dat ze hiermee succesvol gaan zijn.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Bouwie
Lezer
Bouwie

lekker kut. net een BMW gekocht