Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

CarPlay in je BMW? Dan moet je een abonnement nemen

Auteur: Sven Lamers
1 reacties
CarPlay BMW


Lees verder na de advertentie

CarPlay is een praktische toevoeging voor elke auto. Hiermee verbind je je iPhone met het entertainment-systeem van de auto. Vervolgens krijg je op het scherm op het dashboard je iOS-apps te zien, daarnaast kun je met Siri praten om allerlei opdrachten te geven. In nieuwe auto’s is CarPlay inmiddels redelijk standaard, bijna alle fabrikanten bieden het tenminste als optie aan. Zo ook BMW: sinds juli 2016 hebben auto’s van het merk met het BMW Navigation Professional-pakket (ter waarde van 1200 euro) ondersteuning voor CarPlay. In tegenstelling tot andere merken interpreteert BMW CarPlay echter als aanvullende service … met daarnaast nog abonnementskosten gedurende het gebruik van de auto.

Kosten voor BMW CarPlay

Voor twaalf maanden betaal je 110 euro om CarPlay te mogen gebruiken, 36 maanden kosten 300 euro. Andere (auto)fabrikanten verkopen ook radio’s en navigatiesystemen met CarPlay, maar deze zien het als eenmalige aankoop. Logisch ook, want het is niet alsof het lopende kosten veroorzaakt. BMW denkt daar blijkbaar anders over. Hoewel dit al lang bekend is, krijgt het nu heel veel aandacht door een artikel van het Amerikaanse The Verge. In de VS staat de introductie van het CarPlay-abonnement namelijk nog op de planning, maar aan de reacties is te zien dat het niet in goede aarde valt. Wat Apple van BMW’s CarPlay-abonnement vindt, is niet bekend. Overigens ondersteunt BMW alleen CarPlay en geen Android Auto. Voor de toekomst is echter wel gepland om Google Assistant en Amazon Alexa in de entertainment-systemen te bouwden, aldus The Verge.

Succesverhaal CarPlay

CarPlay is beschikbaar sinds 2014 en is inmiddels bij vrijwel alle autofabrikanten te vinden. Onlangs heeft ook de grootste autofabrikant ter wereld, Toyota, aangekondigd dat die de iPhone-integratie wil aanbieden. Toyota was een van de laatste merken die Apple’s systeem tot nog helemaal niet ondersteund hadden. Maar ook bij Toyota is CarPlay een eenmalige aankoop. Voor zover wij weten, is BMW het enige merk dat een abonnementsmodel hanteert. We betwijfelen dat ze hiermee succesvol gaan zijn.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt