Terug naar ‘Xcode, Final Cut Pro X & Logic Pro straks ook voor iPad Pro’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Xcode, Final Cut Pro X & Logic Pro straks ook voor iPad Pro’

Door Laura Grootaarts23 april 2020 09:433 min. leestijd0

Apple zou van plan zijn om professionele apps als Xcode, Final Cut Pro X & Logic Pro uit te brengen voor de iPad Pro. Dat beweert Jon Prosser, een tech-analist die recent bewezen heeft dat hij heel goed op de hoogte is van wat er bij Apple speelt.

De genoemde apps zijn nu nog alleen maar beschikbaar op de Mac, maar daar komt dus misschien verandering in. Dat is goed nieuws voor creatieve en professionele iPad Pro-gebruikers die hun tablet inzetten als alternatief voor de Mac.

XCode, FCP en Logic Pro nu nog alleen voor Mac

Xcode is het programma waarmee app-ontwikkelaars hun apps maken voor iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. Deze ontwikkelaarstool is er nu voor de Mac, maar volgens Prosser is Xcode straks als iPadOS 14 uitkomt ook geschikt voor de iPad Pro – hij zegt zelfs dat hij er 100 procent zeker van is. Dat zou betekenen dat ontwikkelaars voor het eerst apps kunnen maken op een mobiel apparaat.

Final Cut Pro

Als Xcode naar de iPad Pro komt, maakt dat volgens Prosser ook de weg vrij voor Final Cut Pro, Logic Pro (en misschien nog wat andere Pro-apps) om ook naar de iPad Pro te komen. Final Cut Pro is Apple’s app voor professionele videobewerking – voor als iMovie te beperkt is. Logic Pro is het professionele alternatief voor de muziekstudio-app GarageBand.

Omdat het gaat om zware apps die veel van het apparaat vergen, is het nog niet duidelijk of de apps werken op alle iPad Pro-modellen. Er is waarschijnlijk flink wat RAM en opslagcapaciteit voor nodig. Kijk er niet gek van op als de apps alleen werken op de nieuwe iPad Pro 2020 die dit voorjaar is verschenen. Als het gerucht klopt, horen we tijdens Apple’s conferentie voor ontwikkelaars – de WWDC 2020 in juni – meer details.

Meer weten over iPad Pro 2020?
Bekijk dit dossier

FCP en Logic Pro gratis uitproberen

Op dit moment kun je de Mac-apps Final Cut Pro X en Logic Pro X voor een veel langere periode dan normaal gratis uitproberen. Lees hierover ook ons artikel Cadeautje van Apple: Final Cut Pro en Logic zijn 3 maanden gratis.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar