Terug naar Officieel: WWDC 2020 gaat door, maar met andere opzet
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Officieel: WWDC 2020 gaat door, maar met andere opzet

Door Laura Grootaarts13 maart 2020 17:332 min. leestijd0

Apple heeft zojuist aangekondigd dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference plaats zal vinden in juni. Maar de WWDC wordt dit jaar heel anders dan we gewend zijn vanwege de uitbraak van het coronavirus.

WWDC 2020

WWDC 2020: alles online

De 31e editie van het evenement wordt dit jaar een online aangelegenheid. Gewoonlijk zijn er talloze ontwikkelaars en journalisten uit landen van over de hele wereld aanwezig tijdens de conferentie, onder meer om workshops te volgen en kennis te maken met de nieuwe software. Maar dat is gezien de omstandigheden natuurlijk geen doen. Phil Schiller, marketing-hoofd van Apple, licht het als volgt toe:

“We presenteren WWDC 2020 in juni op een innovatieve manier aan miljoenen ontwikkelaars over de hele wereld en bieden de volledige ontwikkelaarsgemeenschap zo een nieuwe ervaring. Gezien de huidige gezondheidssituatie moesten we met een nieuwe opzet voor WWDC 2020 komen. Met een online Keynote-presentatie en sessies kunnen we ondanks alles een compleet programma aanbieden, en kan onze volledige internationale ontwikkelaarsgemeenschap profiteren van een fantastische leerervaring. Alle details worden de komende weken bekendgemaakt.”

Met ‘Alle details’ wordt ongetwijfeld ook verwezen naar de precieze datum van het event. Want concreter dan juni wordt het nu niet. We vermoeden dat Apple het zelf ook nog niet weet en de ontwikkelingen goed in de gaten houdt. Voor onder meer de plaatselijke horeca is het wegblijven van het immense publiek natuurlijk een groot drama. Apple komt ondernemers tegemoet door 1 miljoen dollar voor ze te reserveren

Alles over de nieuwe besturingssystemen

De WWDC is misschien wel het leukste Apple-event van het jaar. Apple begint de WWDC altijd met een keynote waarin belangstellenden een sneakpreview krijgen van de nieuwe besturingssystemen: Dit jaar zijn dat iOS 14 voor de iPhone, iPadOS 14 voor de iPad, macOS 10,16 voor de Mac, watchOS 7 voor de Apple Watch en tvOS 14 voor de Apple TV.

En de maart-keynote?

Lange tijd werd aangenomen dat er in maart een keynote zou zijn om onder meer de iPhone SE 2 en iPad Pro 2020 aan te kondigen, maar vanwege de pandemie werd de kans daarop steeds kleiner. En met het bovenstaande in het achterhoofd, lijkt het gewoon geen serieuze optie meer. We hopen dat Apple deze of volgende maand wel wat productaankondigingen doet via persberichten.

Bron: Apple

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar