Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze hints over iOS 18 geeft Apple weg in uitnodiging WWDC 2024

Auteur: Ward Edema
0 reacties
WWDC 2024 hints

Apple heeft de WWDC 2024, het Apple-event waarin iOS 18 wordt onthuld, officieel aangekondigd. En door wat subtiele hints in de uitnodiging weten we al een beetje wat we kunnen verwachten!

Lees verder na de advertentie

WWDC 2024 hints

De WWDC (Worldwide Developers Conference) is hét Apple-event van het jaar. Tijdens het evenement worden doorgaans alle grote updates onthuld, en dit jaar is het de beurt aan onder andere iOS 18 en macOS 15. Volgens geruchten moeten we vooral van eerstgenoemde veel verwachten: een vernieuwd design, slimme AI-functies, een verbeterd thuisscherm en nog veel meer.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Uit de uitnodiging voor de WWDC vallen doorgaans al heel wat hints te halen. Zo was vorig jaar al direct duidelijk dat WWDC 2023 het moment zou worden dat de Apple Vision Pro werd onthuld, dankzij de lenzen en lenseffecten in de uitnodiging. En ook dit jaar zijn er weer soortgelijke hints!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

WWDC24 in neonletters

Ten eerste: het lettertype. Doorgaans gebruikt Apple een simpele witte variant van zijn San Francisco-lettertype, maar dat is dit jaar voor het eerst sinds 2018 níét het geval. In plaats daarvan is de naam ‘WWDC24’ nu uitgebeeld in hippe neonletters met licht- en schaduweffecten.

WWDC24

Dit kan wat zeggen over het design van iOS 18. Het zou ons niks verbazen als iOS wat van de diepte-effecten overneemt uit macOS en visionOS om het besturingssysteem er wat minder ‘plat’ uit te laten zien. Dat zou de eerste grote designverandering sinds 2013(!) zijn.

Terugkeer van de lenzen

WWDC 2024

Ook de ‘lenzen’ van vorig jaar zijn weer van de partij om de vorm van Apple Park, Apple’s hoofdkwartier, uit te beelden. Ga je voor vergezochte WWDC 2024 hints, dan kun je zeggen dat iOS voor het eerst ronde icoontjes krijgt. Een stuk aannemelijker is dat Apple visionOS 2 aankondigt met daarin flink wat nieuwe functies voor Apple’s eerste headset. Of kijken we toch naar wéér een nieuw logo voor Siri?

WWDC 2024 hints van Apple-topman

Ook Apple-topman Greg Joswiak heeft een hint gegeven voor de WWDC 2024. En die is een stuk minder subtiel! In een Twitter-bericht deelt hij zijn enthousiasme voor het evenement, met wel erg opmerkelijke hoofdletters:

Absolutely Incredible? AI? Hoe duidelijk wil je het hebben! Of klinken we nu als een complotdenker?

WWDC 2024 datum

De WWDC 2024 vindt plaats van 10 juni tot en met 14 juni 2024. Op de eerste dag, waarschijnlijk om 19:00, vindt het Apple-event plaats waarin alle aankondigingen worden gedaan. En uiteraard houden we je bij iCreate op de hoogte van het evenement – en tot het zover is delen we de laatste geruchten en nieuwtjes via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!