Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Pas op: deze WhatsApp 'Black dot'-bug laat je iPhone crashen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
black dot bug


Lees verder na de advertentie

‘Als je deze zwarte punt aanraakt, crasht je iPhone <⚫️> ??.’ Dit soort teksten worden op dit moment verspreid via WhatsApp en Berichten. Nu is een tik op de zwarte cirkel op deze website onschuldig, maar in de genoemde berichtendiensten kun je het maar beter achterwege laten.

Black dot bug

De mysterieuze zwarte cirkel kan duizenden verborgen onzichtbare Unicode-tekens bevatten. Wanneer je hierop tikt , zal de app de verborgen symbolen uitbreiden, waardoor de processor van je iPhone overbelast raakt. Dit resulteert dan in een crash.

De berichten, ook wel ‘berichtenbommen’ genoemd, circuleren nu vooral op Android-apparaten. Daarnaast veroorzaken ze naast de iOS-app ook op de macOS-app van Berichten problemen, zo ontdekte 9to5Mac. Waarschijnlijk komt dezelfde fout ook voor in watchOS en tvOS.

De bug heeft invloed op iOS 11.3 en de iOS 11.4-bèta’s. Naar verwachting komt Apple snel met een iOS-update die het probleem verhelpt


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

https://www.youtube.com/watch?v=0fepqIO57f8

Oplossing

Is je iPhone al door de zwarte cirkel gecrasht? Wat je dan moet doen, is Berichten of WhatsApp geforceerd afsluiten. Wanneer je in het beginscherm bent, druk je met 3D Touch op WhatsApp of Berichten en kies je ‘Nieuwe chat’ of ‘Nieuw bericht’. Je kunt nu teruggaan naar het berichtenoverzicht en het betreffende chatgesprek verwijderen.