Terug naar Pas op: deze WhatsApp 'Black dot'-bug laat je iPhone crashen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Pas op: deze WhatsApp 'Black dot'-bug laat je iPhone crashen

Door Koen van Ekeren9 mei 2018 14:322 min. leestijd0

‘Als je deze zwarte punt aanraakt, crasht je iPhone <⚫️> ??.’ Dit soort teksten worden op dit moment verspreid via WhatsApp en Berichten. Nu is een tik op de zwarte cirkel op deze website onschuldig, maar in de genoemde berichtendiensten kun je het maar beter achterwege laten.

black dot bug

Black dot bug

De mysterieuze zwarte cirkel kan duizenden verborgen onzichtbare Unicode-tekens bevatten. Wanneer je hierop tikt , zal de app de verborgen symbolen uitbreiden, waardoor de processor van je iPhone overbelast raakt. Dit resulteert dan in een crash.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De berichten, ook wel ‘berichtenbommen’ genoemd, circuleren nu vooral op Android-apparaten. Daarnaast veroorzaken ze naast de iOS-app ook op de macOS-app van Berichten problemen, zo ontdekte 9to5Mac. Waarschijnlijk komt dezelfde fout ook voor in watchOS en tvOS.

De bug heeft invloed op iOS 11.3 en de iOS 11.4-bèta’s. Naar verwachting komt Apple snel met een iOS-update die het probleem verhelpt

Oplossing

Is je iPhone al door de zwarte cirkel gecrasht? Wat je dan moet doen, is Berichten of WhatsApp geforceerd afsluiten. Wanneer je in het beginscherm bent, druk je met 3D Touch op WhatsApp of Berichten en kies je ‘Nieuwe chat’ of ‘Nieuw bericht’. Je kunt nu teruggaan naar het berichtenoverzicht en het betreffende chatgesprek verwijderen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar