Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van


Lees verder na de advertentie

Minder dan een week na het verschijnen van iOS 11 bèta 3, heeft Apple iOS 11.4 bèta 4 uitgebracht voor iPhone en iPad. Naast de versie voor ontwikkelaars, is er ook een publieke bèta verschenen die iedereen kan uitproberen.

iOS 11.1.2

Nieuw in iOS 11.4

iOS 11.4 bevat twee functies die Apple al in 2017 aankondigde: iCloud-synchronisatie van Berichten en AirPlay 2-ondersteuning. Beide functies hadden al in de oorspronkelijke versie van iOS 11 moeten zitten, maar ze zijn steeds vertraagd. In de iOS 11.3-bèta’s werd er ook al mee getest, maar ook toen haalden deze opties de eindstreep niet.

Verder bevat iOS 11.4 een nieuw ClassKit-framework, gericht op educatieve apps voor onderwijsinstellingen. Voor bezitters van de iPhone 8 (Plus) is er een nieuwe PRODUCT(RED)-wallpaper, die natuurlijk mooi matcht met de nieuwe rode iPhone 8 (Plus). Ook voor HomePod-eigenaren zijn er wat nieuwigheden in iOS 11.4: zo zou de slimme speaker voortaan ondersteuning bieden voor de Agenda-app, iets wat ook blijkt uit het installatieproces van de HomePod. Daarin duikt nu plots het Agenda-icoon op.


kooptip

Agenda ondersteuning HomePod

Bèta vier bevat overigens nauwelijks zichtbare wijzigingen ten opzichte van de vorige bèta. Het gaat hooguit om wat bugfixes, een teken dat de definitieve versie van iOS 11.4 ook niet meer lang op zich zal laten wachten.

Naast iOS 11.4 bèta 4 zijn er ook testversies verschenen voor tvOS 11.4, watchOS 4.3.1 en macOS High Sierra 10.13.5. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de laatste grote tussentijdse updates voordat in september de nieuwe besturingssystemen voor alle Apple-producten gelanceerd worden.

iOS 11.4 bèta 4 downloaden

Iedereen met een iPhone of iPad kan de nieuwe bèta uitproberen. Wil je weten hoe je het werkt? Lees dan ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het.

Lees ook ons dossier over iOS 11.