Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Eindelijk komt de Weer-app naar je iPad!

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
iPadOS 16 weer app


Lees verder na de advertentie

Apple heeft tijdens de WWDC-keynote afgelopen maandag onder meer iPadOS 16 aangekondigd. Daaruit bleek dat met het nieuwe besturingssysteem eindelijk mogelijk wordt om de Weer-app op je iPad te installeren. Het is niet duidelijk waarom dit nog nooit eerder het geval was. Het vreemde is namelijk dat het wel al mogelijk was om een Weer-widget in te stellen. Hoe dan ook, in iPadOS 16 zal de Weer-app in volle glorie op je iPad aanwezig zijn.

Weer-app op je iPad

De Weer-app op de iPad heeft een ontwerp dat is geoptimaliseerd voor het grotere scherm, inclusief aantrekkelijke animaties, gedetailleerde kaarten en voorspellingsmodules. Tik eenvoudig op een voorspellingsmodule om meer gegevens te bekijken, zoals de temperatuur per uur, of de neerslag voor de komende tien dagen. Alle elementen uit de Weer-app van je iPhone zijn present!

Animaties

In de Weer-app in iPadOS 16 zijn duizenden verschillende geanimeerde achtergronden beschikbaar, die onder meer de zonnestand, de wolken en de neerslag op een aantrekkelijke manier weergeven. De belangrijkste weerinformatie bekijk je in een slimme lay-out die zich automatisch aanpast aan de actuele omstandigheden.

Luchtkwaliteit


kooptip

Met behulp van kleurcoderingen zie je eenvoudig hoe het op dat moment staan met de luchtkwaliteit. En ook of die beter of misschien slechter is dan de luchtkwaliteit van de vorige dag. Je kunt de luchtkwaliteit desgewenst op een kaart bekijken en direct meer informatie opvragen over luchtverontreinigingen en gezondheidsaanbevelingen.

Meldingen

Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker dat het KNMI een weeralarm afgeeft. Wanneer dat gebeurt, zal er automatisch een melding verschijnen in de Weer-app op je iPad. Zo weet je zeker dat je nooit meer voor verrassingen komt te staan!