Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Weer-app iPad verdwenen: hoe dan?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Weer widget


Lees verder na de advertentie

Je zoekt, en kunt hem maar niet vinden: de Weer-app op je iPad. Je vindt hem op geen van je thuisschermen, niet in de appbibliotheek en ook al niet via de zoekfunctie Spotlight. De Weer-app op je iPad is verdwenen, en je hebt geen idee hoe dat kan.

Weer widget

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Weer-app iPad verdwenen, ook uit de App Store?

Misschien denk je: ik heb de Weer-app op de iPad per ongeluk verwijderd. Als je een standaard-app van Apple verwijdert, kun je hem altijd opnieuw downloaden in de App Store. Maar tussen alle duizenden weer-apps in de App Store, schittert die van Apple door afwezigheid. Wat is er aan de hand?

iPad heeft deze app niet


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het antwoord is heel eenvoudig: de Weer-app van Apple is er niet voor je iPad. Hij is er uitsluitend voor de iPhone. Niemand weet eigenlijk goed waarom de Weer-app er nooit voor de iPad geweest is. Hetzelfde geldt overigens voor de app Rekenmachine: ook die is er alleen maar voor de iPhone, en kun je op de iPad niet terugvinden in de App Store.

Verwarrend: wel een Weer-widget voor iPad

Widget verslepen

Wat het extra verwarrend maakt, is dat de iPad wel een Weer-widget heeft. Een widget is doorgaans het verlengde van een app, dus logisch dat je dan concludeert dat de Weer-app zich ergens op je iPad verscholen houdt. Je voegt de widget als volgt toe:

  • Houd je vinger wat langer op het scherm, totdat de app-icoontjes gaan wiebelen.
  • Tik linksboven op het plusje.
  • Tik in het overzicht op de Weer-widget.
  • Kies een formaat en voeg toe.
  • Sleep de widget naar de plek waar je hem hebben wilt.
  • Tik op Gereed.

Zo kun je dus toch supersnel het weer checken op je iPad. Ook aan de widget kun je trouwens merken dat de Weer-app ontbreekt. Tik je op de iPad op de widget, dan opent de website weather.com. Tik je op de iPhone op dezelfde widget, dan ga je naar de bijbehorende app.

Weersinfo checken

Overigens is er nog een plek op je iPad waar het weerbericht verstopt zit. In de app Kaarten zie je op de plattegrond een pictogram met daarin heel globaal het weerbericht. Houd je vinger wat langer op dit icoontje voor een wat uitgebreider weerbericht. Ook via de zoekfunctie Spotlight kun je zoeken naar het weer.