Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

watchOS 7 heeft geen Force Touch meer

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
watchOS 7


Lees verder na de advertentie

Afgelopen maandag heeft Apple watchOS 7 gepresenteerd. Met een hoop nieuwe functies, zoals een slaaptracker en nieuwe workouts – maar er blijkt ook een functie te verdwijnen. Force Touch!

watchOS 7: Force Touch verdwijnt

Omdat de Apple Watch een klein scherm heeft, heeft Apple in het verleden iets handigs bedacht: Force Touch. Door harder op het drukgevoelige scherm van het horloge te drukken, kun je allerlei verborgen menu’s oproepen. Duw bijvoorbeeld stevig op het scherm om je wijzerplaat te veranderen. Of duw wat harder op het app-overzicht, om te wisselen tussen verschillende weergaves.

Maar in watchOS 7 heb je deze optie nergens meer. Apple vraagt ontwikkelaars in de richtlijnen bovendien om hun apps anders in te richten. Bijvoorbeeld door de verborgen opties op een andere plek in de app te plaatsen. Of door ze op te roepen met een wat langere in plaats van stevigere duw op het scherm.

Zelfde strategie als iPhone

Waar hebben we dit eerder gehoord? Juist ja: bij de iPhone heeft Apple iets dergelijks gedaan.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De iPhone XR was de eerste iPhone sinds jaren zonder 3D Touch (wat hetzelfde werkt als Force Touch). Dit werd vervangen door ‘Haptic touch’: op plekken waar je eerst harder moest duwen voor extra opties, moet je nu langer duwen. Niet alleen op de iPhone XR trouwens – Apple functie duidelijk aan het uitfaseren, want ook op de iPhone 11 (Pro) is dit niet meer aanwezig. Kijk er dus niet gek van op als straks de nieuwe Apple Watch Series 6 geen drukgevoelig scherm meer blijkt te hebben.

Gebruik jij Force Touch op de Apple Watch?

Bron: 9t05Mac