Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

watchOS 5 niet voor eerste Apple Watch – ook niet die van € 18.400

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren tijdens de WWDC-keynote watchOS 5 aangekondigd. Het is voor het eerst dat de originele Apple Watch niet meer geüpdatet kan worden. Geen Walkie-talkie-app in dat geval dus, of extra details voor hardlopers, of de nieuwe yoga-training. En Apple maakt daarbij geen onderscheid …

Geen watchOS 5 op originele Apple Watch

Apple Watch Edition modellen en prijzen

De eerste generatie Apple Watch verscheen nog niet eens zo heel lang geleden, in april 2015 om precies te zijn. Er waren Apple Watches in zeer verschillende prijsklassen maar er wordt geen uitzondering gemaakt: watchOS 5 doet het niet op de allereerste Apple Watch. Oók niet op de luxe Apple Watch Edition, waaraan prijskaartjes van tot € 18.400 hingen. Ach ja; als je zo veel geld kunt besteden aan een klokje, kun je je vast ook weer een nieuwe veroorloven.

watchOS 5 ondersteuning

Om het verwarrend te maken: watchOS 5 wordt wél ondersteund door de Apple Watch Series 1 (en nieuwer). De Series 1 lijkt in heel veel opzichten op de allereerste generatie Apple Watch, maar heeft een snellere processor. Hij verscheen in september 2016. Gebruikers van de originele Apple Watch zagen de bui misschien al hangen. Vorig jaar, onder watchOS 4, deden bepaalde functies het al niet meer op dit type horloge. Zo was het niet mogelijk om een hartslagmelding bij een te hoge hartslag in te stellen.


kooptip