Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple brengt watchOS 5.2.1 uit met Pride wijzerplaat

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
watchOS 5.2.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft watchOS 5.2.1 uitgebracht voor de Apple Watch. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem heeft onder meer een opvallende nieuwe wijzerplaat.

Nieuwe Pride wijzerplaat

Vorig jaar rond deze tijd verscheen de eerste Pride-wijzerplaat, nu is er een nieuwe versie geïnspireerd door de regenboogvlag. De Pride 2019 wijzerplaat heeft overduidelijk een retro look en is beschikbaar in drie varianten. Er zijn twee analoge versies – een vierkante en een ronde. Daarnaast is er een digitale versie. De gekleurde linten bewegen als je je pols beweegt of als je op je Apple Watch tikt.

En verder …

De Apple Watch Series 4 heeft een Ecg-app waarmee je hartfilmpjes kunt maken. In Nederland is deze ecg-functie al een tijdje geactiveerd, in andere landen moest dat nog gebeuren. De Ecg-app én de functie die automatisch een onregelmatige hartslag detecteert, werkt nu ook in Kroatië, Tsjechië, IJsland, Polen en Slowakije. Verder biedt watchOS 5.2.1 kleine verbeteringen en probleemoplossingen die niet direct in het oog springen.

watchOS 5.2.1 downloaden: zo werkt het

Om watchOS 5.2.1 te kunnen downloaden, moet je eerst je iPhone bijwerken naar iOS 12.3, dat je eveneens vanaf nu kunt downloaden.


kooptip

Bijwerken doe je vervolgens in de Watch-app, op je iPhone:

  • Open het tabblad Mijn Watch.
  • Tik op Algemeen.
  • Tik op software-update.
  • Tik op ‘Download en installeer’.

Mogelijk wordt hierbij de toegangscode van je iPhone of Watch gevraagd – zorg ervoor dat je die paraat hebt.

Bij het downloaden moet je Apple Watch op de oplader liggen en voor minstens 50 procent opgeladen zijn. Je iPhone moet in de buurt zijn en verbonden zijn met wifi.