Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple brengt watchOS 10.1.1 uit met belangrijke bugfix

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
watchOS 10 functies

Twee weken na het verschijnen van watchOS 10.1 heeft Apple een nieuwe Apple Watch-update uitgebracht. De update watchOS 10.1.1 lost een klacht op die door veel Apple Watch-gebruikers werd gemeld.

Lees verder na de advertentie

watchOS 10.1.1

Had je er last van dat de batterij van de Apple Watch de afgelopen tijd abnormaal snel leeg liep? Dan was je niet alleen. Bij sommige gebruikers ging de Apple Watch in slechts drie uur van 100% naar nul. Bij anderen was de accu binnen een uur van volledig opgeladen naar 50%.

Het probleem werd veroorzaakt door een bug in watchOS 10.1, zo bevestigde Apple eerder. Het bedrijf beloofde een snelle fix voor het batterijprobleem en nu is die er met watchOS 10.1.1. ‘De update biedt belangrijke probleemoplossingen en verhelpt een probleem dat ertoe kon leiden dat de batterij voor sommige gebruikers sneller leegraakte’, zo valt te lezen in de releasenotes van de update.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Je installeert watchOS 10.1.1 door op de iPhone de Watch-app te openen en naar ‘Mijn Watch>Algemeen>Software-update’ te gaan. Rechtstreeks vanaf je Apple Watch kan ook: open de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen>Software-update’. Kies ‘Download en installeer’ om je Watch te updaten.

Het updaten kan alleen als je Apple Watch op de oplader rust. Ook moet hij voor minstens 50% zijn opgeladen (dat is nog een uitdaging voor wie last heeft van de bug) en binnen het bereik zijn van een iPhone die een wifi-verbinding heeft.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Apple Watch-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

watchOS 10.1

De update watchOS 10.1 bracht niet alleen een vervelende bug met zich mee. Nieuw is bijvoorbeeld NameDrop, waarbij je contactgegevens uitwisselt door Mijn Kaart in de Contacten-app te openen je horloge in de buurt van een andere Apple Watch te houden.

De nieuwste Apple Watch-modellen (de Series 9 en de Ultra 2) kun je met watchOS 10.1 om een nieuwe manier bedienen: met Tik dubbel. Hierbij bedien je je klokje handsfree door je duim en wijsvinger op elkaar te tikken.