Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Apple Watch snel leeg sinds watchOS 10.1? Apple werkt aan fix

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Watch snel leeg

Sinds de update naar watchOS 10.1 is bij veel gebruikers de Apple Watch-batterij snel leeg. Heb jij er ook last van? Geen zorgen: Apple werkt aan een fix!

Lees verder na de advertentie

Apple Watch-batterij snel leeg

Updates: we hebben er een beetje een haat-liefdeverhouding mee. Want hoewel ze handige nieuwe functies en bugfixes introduceren, zorgen ze soms ook voor de nodige kopzorgen. Zo ook met watchOS 10.1, waarin NameDrop en Tik dubbel werden geïntroduceerd voor de Apple Watch, maar ook een vervelende batterij-bug.

Apple Watch batterij status

Door de bug lopen meerdere modellen van de Apple Watch, variërend van de Apple Watch Series 5 tot de gloednieuwe Apple Watch Ultra 2, veel sneller leeg dan voorheen. Bij sommigen gaat de accu zelfs van 100% naar 50% in minder dan een uur tijd. Dan tikt de tijd wel heel snel!

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple werkt aan een fix

Gelukkig is het probleem bekend bij Apple, en is er volgens MacRumors intern al gedeeld dat er binnenkort een watchOS-update uitkomt die het probleem verhelpt. Waarschijnlijk komt de update tegelijk uit met iOS 17.1.1, een update die op dit moment actief getest wordt, zo blijkt uit de bezoekerslogboeken van MacRumors. Hierdoor is het aannemelijk dat de twee updates al deze of volgende week uitkomen.

Wil je een seintje wanneer je kunt updaten? Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!