Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo voorkomt Apple dat je onbedoeld een app-abonnement afsluit

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Universele aankopen


Lees verder na de advertentie

De tijd dat je een app kocht voor een vast bedrag of hem eenmalig ontgrendelde door een in-app aankoop, lijkt voorbij. Tegenwoordig zijn het abonnementen wat de klok slaat. Voordat je het weet, zit je eraan vast en betaal je een wekelijks, maandelijks of jaarlijks bedrag. Dat kan al snel flink in de papieren lopen. Maar binnenkort gaat Apple je extra waarschuwen bij het afsluiten van een abo.

Waarschuwing app-abonnement

Apple introduceert een extra stap in de App Store wanneer je een abonnement afsluit. Nadat je je betaling hebt bevestigd met Touch ID en Face ID, komt er een nieuwe melding, zo ontdekte ontwikkelaar David Barnard. En daarmee kun je alsnog afzien van je aanmelding. Het komt ook van pas als je de aankoop per abuis bevestigd hebt via Touch ID, bijvoorbeeld omdat je midden in het aankoopproces op de thuisknop duwt om de App Store te verlaten. In het pop-upvenster wordt verder uitgelegd dat een abonnement doorloopt, tenzij je het via de Instellingen uiterlijk één dag voordat het verlengd wordt annuleert.

Ga nog maar even niet uitproberen of je de melding ook op het scherm kunt krijgen. In Nederland is deze extra stap in de App Store namelijk nog niet gesignaleerd. Het is niet duidelijk of Apple deze extra stap alleen invoert in een beperkt aantal landen, of dat het beetje bij beetje wordt uitgerold naar alle iOS-gebruikers.

Abonnementen beheren


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple neemt steeds meer maatregelen om ervoor te zorgen dat mensen niet ongewild vastzitten aan een app-abonnement. Zo is het sinds enkele maanden veel gemakkelijker geworden om te zien welke abo’s je hebt en om ze op te zeggen. Lees hierover ook onze tip: App abonnement stoppen is in iOS 12.1.4 veel eenvoudiger.