Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2019

‘Apple verrast met vijf nieuwe iPhones in 2019’

Auteur: Koen van Ekeren
7 reacties
iPhone 11 pre-order


Lees verder na de advertentie

We dachten al aardig te weten wat Apple in petto heeft voor 2019, maar de Japanse nieuwssite Macotakara beweert dat Apple met vijf (!) nieuwe iPhones komt. Drie daarvan zijn bijgewerkte versies van de huidige nieuwste iPhones, de andere twee hebben een ander uiterlijk en een drievoudige camera.

Vijf nieuwe iPhones in 2019

Sinds 2017 presenteerde Apple ieder jaar drie nieuwe iPhones, de jaren daarvoor waren het er steeds twee. Maar ‘betrouwbare Chinese leveranciers’ melden dat Apple het dit jaar over een andere boeg gooit, schrijft Macotakara. Apple zou liefst vijf nieuwe iPhones presenteren.

Allereerst komen er twee écht nieuwe modellen. Ze bezitten oled-schermen van 6,1 inch en 6,5 inch. Allebei zijn ze uitgerust met een drievoudig camerasysteem. Die derde extra lens heeft veel voordelen, maar het gaat wel gepaard met een dikkere iPhone. De 6,1-inch iPhone zou 0,15 millimeter dikker zijn dan de iPhone XS. Het model van 6,5 inch is zelfs 0,4 millimeter dikker dan de iPhone XS Max.

Daarnaast beweren de bronnen van Macotakara (dat wisselend betrouwbaar is) dat de twee iPhones geen Lightning-poort hebben, maar usb-c. Dat is in tegenspraak met eerdere geruchten. Verder zouden de iPhones tweezijdig opladen ondersteunen, wat wél in lijn is met eerdere uitspraken. Hierdoor zijn de toestellen in staat om andere apparaten met Qi-technologie draadloos op te laden. De AirPods of Apple Watch laad je dan bijvoorbeeld al op door ze op de achterkant van het toestel te leggen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De andere drie iPhones zijn bijgewerkte versies van de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. Het ontwerp zou niet anders zijn dan het design van de huidige modellen, maar de toestellen beschikken over een nieuwere chip. Bij deze uitspraak plaatsen we vraagtekens. Logischer lijkt het ons als Apple de drie iPhones bestaande iPhones in de Apple Stores houdt, met dezelfde specificaties en een lagere prijs.

Eerdere iPhone 2019 geruchten

Eerder kwam de betrouwbare Apple-analist Ming Chi-Kuo met totaal andere voorspellingen. De huidige line-up zou exact hetzelfde blijven: de drie iPhones krijgen volgens hem ieder een opvolger en de schermformaten blijven hetzelfde.

De opvolger van de iPhone XS Max (de iPhone 11 Max?) zou het enige toestel zijn met een drievoudige camera. De opvolger van de iPhone XR heeft volgens hem niet één, maar twee camera’s. Verder blijft Lightning behouden en ondersteunt het vlaggenschip tweezijdig draadloos opladen. Meer geruchten lees je in het iPhone 11.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen over de iPhone 11? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Macotakara