Terug naar ‘Apple verrast met vijf nieuwe iPhones in 2019’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple verrast met vijf nieuwe iPhones in 2019’

Door Koen van Ekeren9 april 2019 09:403 min. leestijd4

We dachten al aardig te weten wat Apple in petto heeft voor 2019, maar de Japanse nieuwssite Macotakara beweert dat Apple met vijf (!) nieuwe iPhones komt. Drie daarvan zijn bijgewerkte versies van de huidige nieuwste iPhones, de andere twee hebben een ander uiterlijk en een drievoudige camera.

iPhone 2019

Vijf nieuwe iPhones in 2019

Sinds 2017 presenteerde Apple ieder jaar drie nieuwe iPhones, de jaren daarvoor waren het er steeds twee. Maar ‘betrouwbare Chinese leveranciers’ melden dat Apple het dit jaar over een andere boeg gooit, schrijft Macotakara. Apple zou liefst vijf nieuwe iPhones presenteren.

Allereerst komen er twee écht nieuwe modellen. Ze bezitten oled-schermen van 6,1 inch en 6,5 inch. Allebei zijn ze uitgerust met een drievoudig camerasysteem. Die derde extra lens heeft veel voordelen, maar het gaat wel gepaard met een dikkere iPhone. De 6,1-inch iPhone zou 0,15 millimeter dikker zijn dan de iPhone XS. Het model van 6,5 inch is zelfs 0,4 millimeter dikker dan de iPhone XS Max.

Daarnaast beweren de bronnen van Macotakara (dat wisselend betrouwbaar is) dat de twee iPhones geen Lightning-poort hebben, maar usb-c. Dat is in tegenspraak met eerdere geruchten. Verder zouden de iPhones tweezijdig opladen ondersteunen, wat wél in lijn is met eerdere uitspraken. Hierdoor zijn de toestellen in staat om andere apparaten met Qi-technologie draadloos op te laden. De AirPods of Apple Watch laad je dan bijvoorbeeld al op door ze op de achterkant van het toestel te leggen.

De andere drie iPhones zijn bijgewerkte versies van de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. Het ontwerp zou niet anders zijn dan het design van de huidige modellen, maar de toestellen beschikken over een nieuwere chip. Bij deze uitspraak plaatsen we vraagtekens. Logischer lijkt het ons als Apple de drie iPhones bestaande iPhones in de Apple Stores houdt, met dezelfde specificaties en een lagere prijs.

iCreate 121
iCreate 121

Eerdere iPhone 2019 geruchten

Eerder kwam de betrouwbare Apple-analist Ming Chi-Kuo met totaal andere voorspellingen. De huidige line-up zou exact hetzelfde blijven: de drie iPhones krijgen volgens hem ieder een opvolger en de schermformaten blijven hetzelfde.

De opvolger van de iPhone XS Max (de iPhone 11 Max?) zou het enige toestel zijn met een drievoudige camera. De opvolger van de iPhone XR heeft volgens hem niet één, maar twee camera’s. Verder blijft Lightning behouden en ondersteunt het vlaggenschip tweezijdig draadloos opladen. Meer geruchten lees je in het iPhone 11.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen over de iPhone 11? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Macotakara

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chinyere
Lezer
Chinyere

Ik wil graag een iphone kan k dat winnen of krijgen😭😭❤❤🙏🙏

Nick Teeuwen
Lezer
Nick Teeuwen

Ik geloof er niks van, 5 nieuwe iPhones.

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Zoals gezegd: de bron (Macotakara) is wisselend betrouwbaar. In dit stadium moet je zo’n beetje alle geruchten nog met een vaatje zout nemen. En wat ook nog wel eens gebeurt, is dat er in deze tijd van het jaar verschillende prototypen circuleren.

Juliette
Lezer
Juliette

Ik wel hem🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏