Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple schrapt iPhone 11-functie waar iedereen naar uitkeek’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone andere apparaten opladen


Lees verder na de advertentie

Vanavond om 19.00 uur start de keynote van Apple! Zo vlak voor het evenement lekt er vaak het een en ander uit over nieuwe functies van de nieuwe iPhone. Nu gebeurt het tegenovergestelde: Apple lijkt een handige nieuwe functie op het laatste moment geschrapt te hebben.

Omgekeerd draadloos opladen

Van de nieuwe iPhones werd aangenomen dat ze omgekeerd draadloos opladen zouden ondersteunen. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld je AirPods en Apple Watch kunt opladen door ze op de achterkant van de iPhone te leggen. Het design van de nieuwe iPhones is hierop aangepast: het Apple-logo zou zelfs verplaatst zijn om duidelijk te maken waar je de spullen precies neer moest leggen.

Het klinkt alsof de plannen voor bilateraal draadloos opladen in een vergevorderd stadium waren, maar volgens de betrouwbare Apple-analist Kuo gaat het niet door. Apple zou toch niet tevreden zijn over de efficiëntie van het opladen. Ook een andere uiterst betrouwbare bron voor wat betreft Apple-geruchten, Mark Gurman, heeft vernomen dat er een streep is gezet door het omgekeerd draadloos opladen.


kooptip

De situatie doet een beetje denken aan een Apple-product dat compleet geschrapt werd: de draadloze oplaadmat AirPower, waarmee je drie Apple-apparaten tegelijk zou kunnen opladen. Apple had AirPower zelfs al gepresenteerd tijdens de keynote maar moest uiteindelijk de stekker eruit trekken omdat het niet voldeed aan Apple’s kwaliteitseisen. ‘We blijven geloven dat de toekomst draadloos is’, zei een Apple-topman toen. Maar draadloos blijft schijnbaar lastig. Concurrent Samsung is er overigens al wel in geslaagd om deze functie in te bouwen in hun nieuwste telefoons.

Andere voorspellingen

Kuo heeft ook zijn overige verwachtingen omtrent de keynote op een rij gezet:

  • De nieuwe iPhones werken niet met de Apple Pencil.
  • De nieuwe iPhones krijgen wederom een Lightning-poort, geen usb-c-poort zoals de nieuwe iPad Pro.
  • De iPhone 11 Pro (Max) wordt geleverd met een 18W adapter met een usb-c-connector. De iPhone 11 met een 5W adapter met usb-a.
  • De voorkant van de iPhone blijft er hetzelfde uitzien. Er worden nieuwe kleuren verwacht.
  • De iPhone 11 Pro (Max) krijgt een drievoudige camera.
  • Alle nieuwe iPhones ondersteunen de ultra-wideband technologie: die maakt indoor navigatie mogelijk.

iPhone 2019 keynote

Aanstaande dinsdag 10 september geeft Apple om 19.00 uur Nederlandse tijd een keynote rondom de nieuwe iPhones (de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro Max) en de Apple Watch Series 5. Ook horen we dan de releasedatum van de nieuwe besturingssystemen.

Via icreatemagazine.nl en ons Twitter-kanaal @icreate_NL houden we je live op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook verschijnen op de website artikelen over de onthullingen. Na afloop vatten we alles samen in een nieuwsbrief, zodat je helemaal op de hoogte bent. Schrijf je hier in:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors