Terug naar ‘Nieuwe iPhone laadt AirPods en Apple Watch draadloos op’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe iPhone laadt AirPods en Apple Watch draadloos op’

Door Koen van Ekeren2 april 2019 10:412 min. leestijd1

De nieuwe iPhones zijn in staat om andere apparaten draadloos op te laden. Dat meldt de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Dit betekent dat je bijvoorbeeld de nieuwe AirPods oplaadt door het doosje achterop de iPhone te leggen. Daarnaast krijgt de iPhone 2019 een grotere batterij.

iPhone andere apparaten opladen

Kuo verwacht dat de iPhone 2019-modellen voorzien zijn van tweezijdig draadloos opladen, ook bekend als bilateraal draadloos opladen. Hiermee functioneert je iPhone als een soort Qi-standaard. Andere apparaten met Qi-technologie laad je dan al op door ze op de achterkant van de iPhone te leggen. De nieuwe AirPods in oplaadcase bijvoorbeeld, of een Apple Watch of andere iPhone.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de iPhone 2019 het zelf lang genoeg uithoudt. Apple wil de accucapaciteit van de nieuwste iPhones dan ook vergroten, meent Kuo. De capaciteit van de opvolger van de iPhone XS Max (6,5 inch) zou met 10 tot 15 procent toenemen. Bij zijn kleinere broer (5,8 inch) neemt de capaciteit zelfs met 20 tot 25 procent toe. Van de opvolger van de iPhone XR wordt minder verwacht: de extra capaciteit is niet meer dan 5 procent.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Leg je je iPhone 2019 aan de lader, dan laadt hij waarschijnlijk zichzelf én een ander apparaat op. Dit is immers ook het geval bij de nieuwste Galaxy S10-modellen, die het tweezijdig draadloos opladen al ondersteunen. Ook toestellen van Huawei kunnen het. Handig, want zo hoef je niet steeds tweede oplader mee te slepen.

iPhone 2019 verwachtingen

Naast het tweezijdig draadloos opladen zijn er meer geruchten over de iPhone 2019. Zo zou de 6,5-inch iPhone zijn uitgerust met een drievoudige camera. De opvolger van de iPhone XR krijgt er twee in plaats van een. Meer geruchten lees je in ons iPhone 11-dossier.

Wil je op de hoogte blijven van geruchten over de iPhone 11? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jelle
Lezer
Jelle

Denk niet dat het met meerdere devices naast elkaar lukt om op te laden, aangezien dat hetgeen is waar Apple zich op stuk heeft gebeten met de AirPower.