Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2019

‘Nieuwe iPhone laadt AirPods en Apple Watch draadloos op’

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iPhone andere apparaten opladen


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iPhones zijn in staat om andere apparaten draadloos op te laden. Dat meldt de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Dit betekent dat je bijvoorbeeld de nieuwe AirPods oplaadt door het doosje achterop de iPhone te leggen. Daarnaast krijgt de iPhone 2019 een grotere batterij.

iPhone andere apparaten opladen

Kuo verwacht dat de iPhone 2019-modellen voorzien zijn van tweezijdig draadloos opladen, ook bekend als bilateraal draadloos opladen. Hiermee functioneert je iPhone als een soort Qi-standaard. Andere apparaten met Qi-technologie laad je dan al op door ze op de achterkant van de iPhone te leggen. De nieuwe AirPods in oplaadcase bijvoorbeeld, of een Apple Watch of andere iPhone.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de iPhone 2019 het zelf lang genoeg uithoudt. Apple wil de accucapaciteit van de nieuwste iPhones dan ook vergroten, meent Kuo. De capaciteit van de opvolger van de iPhone XS Max (6,5 inch) zou met 10 tot 15 procent toenemen. Bij zijn kleinere broer (5,8 inch) neemt de capaciteit zelfs met 20 tot 25 procent toe. Van de opvolger van de iPhone XR wordt minder verwacht: de extra capaciteit is niet meer dan 5 procent.


kooptip

Leg je je iPhone 2019 aan de lader, dan laadt hij waarschijnlijk zichzelf én een ander apparaat op. Dit is immers ook het geval bij de nieuwste Galaxy S10-modellen, die het tweezijdig draadloos opladen al ondersteunen. Ook toestellen van Huawei kunnen het. Handig, want zo hoef je niet steeds tweede oplader mee te slepen.

iPhone 2019 verwachtingen

Naast het tweezijdig draadloos opladen zijn er meer geruchten over de iPhone 2019. Zo zou de 6,5-inch iPhone zijn uitgerust met een drievoudige camera. De opvolger van de iPhone XR krijgt er twee in plaats van een. Meer geruchten lees je in ons iPhone 11-dossier.

Wil je op de hoogte blijven van geruchten over de iPhone 11? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!