Terug naar Helaas: Universele bediening voor je Mac en iPad verschijnt pas in 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Helaas: Universele bediening voor je Mac en iPad verschijnt pas in 2022

Door Laura Grootaarts8 december 2021 08:472 min. leestijd0

Apple heeft gisteren de release candidates voor iPadOS 15.2 en macOS Monterey 12.1 uitgebracht. Eén functie waar iedereen al lange tijd naar uitkijkt, schittert door afwezigheid: Universele bediening (oftewel: Universal control). Dit had de opvallendste nieuwe Apple-functie van dit jaar moeten worden, maar helaas is Universele bediening uitgesteld.

Universele bediening uitgesteld

Wat is Universele bediening?

Tijdens de WWDC in juni van dit jaar kondigde Apple de nieuwe functie Universele bediening aan. Hiermee wordt het nog gemakkelijker om samen te werken met je iPad en Mac. Je bedient beide apparaten met hetzelfde toetsenbord en dezelfde muis. Zo kun je eenvoudig wisselen tussen je Mac en iPad. Beweeg je muis van je Mac naar de iPad, en ga daar verder met het typen van een tekst. Of sleep content zoals foto’s en bestanden van je iPad direct naar je Mac.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Misschien denk je: dat klinkt als de functie Sidecar van enkele jaren terug. Maar daarmee is je iPad meer een externe monitor waarop je macOS ziet. Universele bediening gaat nog een stapje verder, want op je iPad zie je gewoon iPadOS, en op je Mac macOS. Het werkt met tot drie apparaten.

Universele bediening uitgesteld

Universele bediening had eigenlijk een van de grootste functies moeten worden van iPadOS 15 in combinatie met macOS Monterey. In de zomer werd al duidelijk dat het niet in de eerste versie van iPadOS 15 zou verschijnen. Op de website van Apple verscheen toen al een bericht over het uitstellen ervan. Dat staat er nu nog steeds: ‘Later dit najaar beschikbaar’. Maar ook die deadline gaat Apple niet halen, want na iPadOS 15.2 en macOS Monterey 12.1 verwachten we dit jaar geen update meer.

Komt van uitstel afstel? Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. In 2019 gebeurde iets soortgelijks met de functie Mappen delen in iCloud. Die werd met veel bombarie aangekondigd tijdens de WWDC19 en had in september van dat jaar moeten verschijnen (met macOS Catalina). Uiteindelijk volgde de release pas eind maart 2020, een halfjaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar