Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Perseïden 2022: met deze iPhone-app weet je waar je moet kijken

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Perseïden 2022


Lees verder na de advertentie

De Perseïden van 2022 bereiken hun hoogtepunt, en met deze app voor je iPhone weet je precies waar je moet kijken.

Perseïden 2022

Ieder jaar in juli en augustus komt de aarde weer terecht in het spoor van de komeet Swift-Tuttle. Deze heeft een wolk van stofdeeltjes achter zich, die door het botsen met onze atmosfeer ervoor zorgt dat we in deze periode vele vallende sterren kunnen zien.

kooptip

Het hoogtepunt van de Perseïden wordt bereikt in de ochtend van zaterdag 13 augustus, waarbij het beste moment om te kijken in Nederland rond 04:45 is. Maar: hoe weet je waar je moet kijken?

Zoeken met Perseïden-app


kooptip

Als je op de ouderwetse manier zou zoeken, moest je weten dat je richting het sterrenbeeld Perseus moet kijken in – uitgaande van 04:45 – oostelijke richting. Maar met je iPhone maak je het jezelf nét wat gemakkelijker.

Perseïden regen

Met de gratis app Sky Guide is het mogelijk om gericht te zoeken naar de Perseïden, gebaseerd op je locatie. Download de app op je iPhone (of iPad), en selecteer in het hoofdscherm onderaan het vergrootglas. Zoek naar ‘Perseids’, en tik het bovenste zoekresultaat aan. Houd je iPhone vervolgens omhoog, en de app wijst je precies aan waar je moet kijken.

Download Sky Guide in de App Store

Extra tip: Night Vision

Perseïden Nederland

Omdat het altijd even duurt voordat je ogen zijn afgestemd op de donkere nachthemel, is het onhandig om tussentijds naar een felle iPhone te kijken. Selecteer daarom in het hoofdscherm van Sky Guide het tandwieltje, en zet de schakelaar achter ‘Night Vision’ aan. Zet ook de helderheid van je iPhone zo laag mogelijk. Zo hoeven je ogen een stuk minder te schakelen.

Wil je meer handige iPhone-tips direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de iCreate Lunchbreak, onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste tips en nieuwtjes rondom alles wat met Apple te maken heeft:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!