Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Mappen delen in iCloud Drive uitgesteld naar 2020

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iCloud


Lees verder na de advertentie

Update 26 maart 2020: mappen delen in iCloud is eindelijk mogelijk! Weten hoe het werkt? Lees dan onze workshop: iCloud mappen delen en erin samenwerken.


Begin deze week is macOS Catalina uitgekomen. Een van de beloofde nieuwe functies is door Apple op de lange baan geschoven: voor het delen van complete mappen in iCloud Drive moeten we wachten op 2020. Dat klinkt nog heel ver weg …

Mappen delen iCloud Drive uitgesteld

Het delen van en samenwerken in losse documenten uit iCloud Drive is al een tijd mogelijk. Maar als je met je vereniging of op kantoor samenwerkt aan een project, is het wel zo handig dat je complete mappen kunt delen en dat iedereen alle bestanden daarin kan bewerken. Dat had met macOS Catalina en iOS 13 mogelijk moeten worden: ‘Je kunt nu mappen delen met een privélink. Iedereen die toegang heeft, kan de map zien in iCloud Drive, er nieuwe bestanden aan toevoegen en altijd de nieuwste versie van bestanden gebruiken’, legde Apple uit.

Maar helaas. Tijdens het bèta-testen van de software deze zomer bleek het allemaal nog niet vlekkeloos te verlopen. Helaas is de functie nu uitgesteld tot het voorjaar van 2020, zo is te lezen in de kleine lettertjes op de macOS Catalina-pagina van Apple. De functie had ook in iOS 13 moeten zetten, maar is daarvoor ook uitgesteld – dat wisten we al eerder. Gek genoeg staat op de iOS 13-pagina van Apple dat we de functie dit najaar nog kunnen verwachten. We denken echter dat deze pagina nog niet is bijgewerkt, en dat ook hier sprake is van uitstel.

Alternatieven?


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Om alsnog samen te kunnen werken in folders, ben je nog steeds aangewezen op apps als Dropbox. Heb je alleen maar eenvoudige en tekstuele zaken om te delen? Dan zou je ook het gebruik van Notities kunnen overwegen. Sinds iOS 13 en macOS Catalina is het namelijk al wel mogelijk om mappen met Notities te delen. Lees daarover ook ons artikel Mappen delen in Notities.

macOS Catalina

macOS Catalina is deze week verschenen. Het nieuwe besturingssysteem brengt allerlei nieuwe functies naar je Mac (en helaas ook nog wat kinderziektes). iTunes is verdwenen en wordt vervangen door de apps Muziek, Podcasts en TV. En je Foto’s komen voortaan veel mooier uit in je fotobibliotheek. Lees ook ons dossier: