Terug naar Apple stelt deze toffe Mac- & iPad-functie uit naar volgend jaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple stelt deze toffe Mac- & iPad-functie uit naar volgend jaar

Door Laura Grootaarts14 december 2021 09:122 min. leestijd0

Gisteren verschenen iPadOS 15.2 voor je iPad en macOS 12. 1 voor je Mac. Met allerlei nieuwe functies – en één functie die schittert door afwezigheid. Universele bediening (ook bekend als Universal Control) had een van de opmerkelijkste functie van het jaar moeten worden, maar dat gaat nu definitief niet meer lukken.

Universele bediening

Universal control: macOS release uitgesteld

Vorige week ontstond al het vermoeden dat Universele bediening niet meer dit jaar zou gaan verschijnen. De functie ontbrak namelijk in de vrijwel definitieve bèta-versie van de nieuwe software. En inderdaad miste hij gisteren dus ook in de definitieve release. Eerder was Universele bediening ook al uitgesteld: het had al in de eerste versie van iPadOS 15 en macOS Monterey moeten zitten. Maar op de website van Apple was tot gisteren in een voetnoot nog altijd te lezen dat het ‘Dit najaar beschikbaar’ zou zijn. Inmiddels heeft Apple dit aangepast naar ‘Dit voorjaar beschikbaar’.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Wat mis je hierdoor?

Met Universele bediening zouden je Mac en iPad nog eenvoudiger met elkaar samenwerken. Je zet de apparaten naast elkaar, en bedient ze dan met hetzelfde toetsenbord en dezelfde muis en/of trackpad. Staat er op je iPad bijvoorbeeld een afbeelding die je op je Mac wilt hebben? Dan sleep je die zó vanuit je iPad-scherm naar je Mac.

De functie doet daarmee een beetje denken aan Sidecar dat in een eerdere versie van iPadOS zat. Maar daarmee verander je je iPad meer in een tweede scherm voor bij je Mac. Bij universele bediening zie je op je iPad gewoon nog iPadOS, en geen macOS. Bovendien werkt het allemaal automatisch: je Mac en iPad hoeven alleen maar dicht bij elkaar in de buurt te zijn.

Bron: Apple

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar