Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple stelt deze toffe Mac- & iPad-functie uit naar volgend jaar

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Universele bediening


Lees verder na de advertentie

Gisteren verschenen iPadOS 15.2 voor je iPad en macOS 12. 1 voor je Mac. Met allerlei nieuwe functies – en één functie die schittert door afwezigheid. Universele bediening (ook bekend als Universal Control) had een van de opmerkelijkste functie van het jaar moeten worden, maar dat gaat nu definitief niet meer lukken.

Universal control: macOS release uitgesteld

Vorige week ontstond al het vermoeden dat Universele bediening niet meer dit jaar zou gaan verschijnen. De functie ontbrak namelijk in de vrijwel definitieve bèta-versie van de nieuwe software. En inderdaad miste hij gisteren dus ook in de definitieve release. Eerder was Universele bediening ook al uitgesteld: het had al in de eerste versie van iPadOS 15 en macOS Monterey moeten zitten. Maar op de website van Apple was tot gisteren in een voetnoot nog altijd te lezen dat het ‘Dit najaar beschikbaar’ zou zijn. Inmiddels heeft Apple dit aangepast naar ‘Dit voorjaar beschikbaar’.

Wat mis je hierdoor?

Met Universele bediening zouden je Mac en iPad nog eenvoudiger met elkaar samenwerken. Je zet de apparaten naast elkaar, en bedient ze dan met hetzelfde toetsenbord en dezelfde muis en/of trackpad. Staat er op je iPad bijvoorbeeld een afbeelding die je op je Mac wilt hebben? Dan sleep je die zó vanuit je iPad-scherm naar je Mac.

De functie doet daarmee een beetje denken aan Sidecar dat in een eerdere versie van iPadOS zat. Maar daarmee verander je je iPad meer in een tweede scherm voor bij je Mac. Bij universele bediening zie je op je iPad gewoon nog iPadOS, en geen macOS. Bovendien werkt het allemaal automatisch: je Mac en iPad hoeven alleen maar dicht bij elkaar in de buurt te zijn.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Bron: Apple