Terug naar Klanten T-mobile kampen al maanden met data- en belproblemen bij iPhone X
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Klanten T-mobile kampen al maanden met data- en belproblemen bij iPhone X

Door Koen van Ekeren31 januari 2018 09:372 min. leestijd0

Honderden klanten van T-Mobile zijn niet in staat om fatsoenlijk te bellen met een iPhone X of iPhone 8 (Plus), zo merkt RTL Nieuws op. De telefoongesprekken vallen vaak binnen luttele seconden weg en er zijn problemen met dataverbindingen.

iPhone X iPhone 8 verschillen

Belproblemen bij iPhone X en iPhone 8

Al drie maanden stroomt het forum van T-mobile vol met klachten over data- en belproblemen bij iPhone X en iPhone 8 (Plus). Inmiddels ligt het aantal reacties op ruim vijfhonderd, maar de problemen blijven zich voordoen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De problemen lijken te ontstaan bij het overschakelen van 4G naar het 3G-netwerk van T-Mobile. Bij een groot aantal klanten van T-Mobile valt bij dit overschakelen een telefoongesprek uit, of wordt de dataverbinding verbroken.

Opvallend is dat de problemen alleen ontstaan bij het netwerk van T-Mobile. Bel je met hetzelfde toestel via Vodafone of KPN, gaat het overschakelen zonder problemen. En stop je de simkaart van T-Mobile in een andere smartphone, gaat het bellen en internetten ook vlekkeloos.

Dat het overschakelen van 4G naar 3G niet goed verloopt, komt waarschijnlijk door een fout in de hardware van bepaalde iPhone X en iPhone 8-toestellen. Door het toestel om te ruilen voor een nieuwe, zijn de problemen meestal opgelost. T-Mobile vraagt echter eerst om de telefoon ter reparatie op te sturen, waardoor klanten het nieuwe toestel vaak pas weken later in handen hebben. In dit soort gevallen zouden ze flink moeten aandringen om een vervangend toestel mee te krijgen.

belproblemen bij iPhone X

Negatief

Er lijkt geen einde te komen aan de negatieve berichtgeving rondom de iPhone X. Maandag kwam naar buiten dat de verkoop van de iPhone X tegenvalt, waardoor Apple genoodzaakt zou zijn om de productie het komende kwartaal te halveren. Twee weken eerder stelde Apple-analist Ming-Chi Kuo zelfs dat Apple medio 2018 zelfs helemaal stopt met de productie en verkoop van de iPhone X.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar