Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Klanten T-mobile kampen al maanden met data- en belproblemen bij iPhone X

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 8 vs iPhone X


Lees verder na de advertentie

Honderden klanten van T-Mobile zijn niet in staat om fatsoenlijk te bellen met een iPhone X of iPhone 8 (Plus), zo merkt RTL Nieuws op. De telefoongesprekken vallen vaak binnen luttele seconden weg en er zijn problemen met dataverbindingen.

Belproblemen bij iPhone X en iPhone 8

Al drie maanden stroomt het forum van T-mobile vol met klachten over data- en belproblemen bij iPhone X en iPhone 8 (Plus). Inmiddels ligt het aantal reacties op ruim vijfhonderd, maar de problemen blijven zich voordoen.

De problemen lijken te ontstaan bij het overschakelen van 4G naar het 3G-netwerk van T-Mobile. Bij een groot aantal klanten van T-Mobile valt bij dit overschakelen een telefoongesprek uit, of wordt de dataverbinding verbroken.

Opvallend is dat de problemen alleen ontstaan bij het netwerk van T-Mobile. Bel je met hetzelfde toestel via Vodafone of KPN, gaat het overschakelen zonder problemen. En stop je de simkaart van T-Mobile in een andere smartphone, gaat het bellen en internetten ook vlekkeloos.


kooptip

Dat het overschakelen van 4G naar 3G niet goed verloopt, komt waarschijnlijk door een fout in de hardware van bepaalde iPhone X en iPhone 8-toestellen. Door het toestel om te ruilen voor een nieuwe, zijn de problemen meestal opgelost. T-Mobile vraagt echter eerst om de telefoon ter reparatie op te sturen, waardoor klanten het nieuwe toestel vaak pas weken later in handen hebben. In dit soort gevallen zouden ze flink moeten aandringen om een vervangend toestel mee te krijgen.

belproblemen bij iPhone X

Negatief

Er lijkt geen einde te komen aan de negatieve berichtgeving rondom de iPhone X. Maandag kwam naar buiten dat de verkoop van de iPhone X tegenvalt, waardoor Apple genoodzaakt zou zijn om de productie het komende kwartaal te halveren. Twee weken eerder stelde Apple-analist Ming-Chi Kuo zelfs dat Apple medio 2018 zelfs helemaal stopt met de productie en verkoop van de iPhone X.