Terug naar 'Apple stopt dit jaar al met iPhone X-verkoop'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple stopt dit jaar al met iPhone X-verkoop'

Door Laura Grootaarts20 januari 2018 14:002 min. leestijd0

Het is heel goed mogelijk dat Apple midden 2018 al stopt met de productie en de verkoop van de iPhone X. Tot die opmerkelijke conclusie komt Apple-analist Ming-Chi Kuo en die beschikt doorgaans over betrouwbare informatie.

iPhone X uit de handel

Het gaat eigenlijk niet zo best met de iPhone X. Het afgelopen kwartaal bleef de verkoop steken op 18 miljoen stuks, terwijl op 20 tot 30 miljoen gerekend was. Naar verwachting zullen er in het eerste jaar in totaal 62 miljoen exemplaren verkocht worden; niet gek voor een toestel van dik duizend euro. Maar toch: het steekt wat schril af bij de eerdere voorspelling van 80 miljoen.

iPhone X

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De verkoop blijft vooral achter omdat het toestel in China maar weinig enthousiast ontvangen is. Door de inkeping bovenaan, menen veel consumenten daar dat er maar relatief weinig scherm is. Ze denken dat het 5,5-inch scherm van het Plus-model meer werkruimte biedt. Populaire Chinese apps worden ook maar mondjesmaat aangepast aan de iPhone X.

Kuo denkt dat de productie wordt stilgelegd zodra Apple de nieuwe iPhones van dit jaar gaat produceren: in de zomer dus. Gewoonlijk blijven oudere iPhones nog een paar jaar in de verkoop, als budgetoptie. De iPhone X lijkt echter een speciaal geval te worden.

Drie nieuwe iPhones dit najaar

Wat voor iPhones liggen er dit najaar dan wel in de winkel? Volgens Kuo kunnen we drie nieuwe modellen verwachten. Een opvolger van de iPhone X, een 6,5-inch ‘iPhone X Plus’ en een 6,1-inch model met een lcd-scherm, alle voorzien van een iPhone X-achtig design. Het laatste model is een stuk vriendelijker geprijsd dan de iPhone X, en dat zou ook meteen de reden te zijn om te stoppen met de iPhone X. Niet de 1-jarige iPhone X wordt dit jaar de budgetoptie; de iPhone met lcd-scherm gaat die rol vervullen.

Lees ook ons iPhone 2018 dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar