Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Apple stopt dit jaar al met iPhone X-verkoop'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone met gebarenbediening


Lees verder na de advertentie

Het is heel goed mogelijk dat Apple midden 2018 al stopt met de productie en de verkoop van de iPhone X. Tot die opmerkelijke conclusie komt Apple-analist Ming-Chi Kuo en die beschikt doorgaans over betrouwbare informatie.

iPhone X uit de handel

Het gaat eigenlijk niet zo best met de iPhone X. Het afgelopen kwartaal bleef de verkoop steken op 18 miljoen stuks, terwijl op 20 tot 30 miljoen gerekend was. Naar verwachting zullen er in het eerste jaar in totaal 62 miljoen exemplaren verkocht worden; niet gek voor een toestel van dik duizend euro. Maar toch: het steekt wat schril af bij de eerdere voorspelling van 80 miljoen.

De verkoop blijft vooral achter omdat het toestel in China maar weinig enthousiast ontvangen is. Door de inkeping bovenaan, menen veel consumenten daar dat er maar relatief weinig scherm is. Ze denken dat het 5,5-inch scherm van het Plus-model meer werkruimte biedt. Populaire Chinese apps worden ook maar mondjesmaat aangepast aan de iPhone X.

Kuo denkt dat de productie wordt stilgelegd zodra Apple de nieuwe iPhones van dit jaar gaat produceren: in de zomer dus. Gewoonlijk blijven oudere iPhones nog een paar jaar in de verkoop, als budgetoptie. De iPhone X lijkt echter een speciaal geval te worden.

Drie nieuwe iPhones dit najaar


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wat voor iPhones liggen er dit najaar dan wel in de winkel? Volgens Kuo kunnen we drie nieuwe modellen verwachten. Een opvolger van de iPhone X, een 6,5-inch ‘iPhone X Plus’ en een 6,1-inch model met een lcd-scherm, alle voorzien van een iPhone X-achtig design. Het laatste model is een stuk vriendelijker geprijsd dan de iPhone X, en dat zou ook meteen de reden te zijn om te stoppen met de iPhone X. Niet de 1-jarige iPhone X wordt dit jaar de budgetoptie; de iPhone met lcd-scherm gaat die rol vervullen.

Lees ook ons iPhone 2018 dossier.