Terug naar Verkoop iPhone X teleurstellend: Apple schroeft productie drastisch terug
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Verkoop iPhone X teleurstellend: Apple schroeft productie drastisch terug

Door Koen van Ekeren30 januari 2018 11:572 min. leestijd0

Anderhalve week geleden schreven we over het verrassende nieuws dat Apple dit jaar waarschijnlijk al stopt met de productie van de iPhone X. Nu is er opnieuw slecht nieuws over de iPhone X. De verkoop van het veelbesproken toestel lijkt tegen te vallen. Zo erg zelfs, dat Apple genoodzaakt zou zijn om de productie van het vlaggenschip te halveren.

verkrijgbaar in de apple store

Verkoop iPhone X teleurstellend

Dit schrijft het Japanse Nikei. Apple was voornemens in het eerste kwartaal van dit jaar 40 miljoen iPhone X-toestellen te produceren. Dit cijfer heeft Apple door de tegenvallende verkoop bijgesteld naar 20 miljoen stuks.

Zeker in december verliep de iPhone X-verkoop in de belangrijke markten China, Europa en de VS niet zoals Apple verwacht had. Het gevolg is een stijgende voorraad, waardoor Apple niets anders kan dan de productie terugschroeven.

Dat de iPhone X tegenvallend presteert, is waarschijnlijk vooral te wijten aan het hoge prijskaartje. Het goedkoopste model (64 GB) gaat in Nederland voor zo’n €1.139 over de toonbank. Voor de 256 GB-variant betaal je €1.319.

Maar wél de best verkochte smartphone

Tegenvallende resultaten dus, al is het niet zo dramatisch gesteld met de iPhone X als verschillende media beweren. Volgens marktonderzoeker Canalys verkocht Apple in het vierde kwartaal van 2017 29 miljoen iPhone X-modellen. Daarmee was de iPhone X in deze periode de best verkochte smartphone.

Dit jaar zijn alle ogen gericht op de 6,1-inch iPhone, die Apple naar verluidt in september presenteert. Het toestel bezit vrijwel alle functies en uiterlijkheden die de iPhone X interessant maken, maar dan met een lager prijskaartje. In het artikel ‘Apple lanceert dit jaar goedkope iPhone X met verbeterde batterij’ lees je meer over dit budgetmodel.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar