Terug naar Sonos en AirPlay 2: alleen met Play:5, Playbase en Sonos One
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Sonos en AirPlay 2: alleen met Play:5, Playbase en Sonos One

Door Daan Jeuken26 april 2018 14:182 min. leestijd0

Vorig jaar maakte Sonos bekend op alle speakers AirPlay 2 te gaan ondersteunen, zodra Apple de functie klaar heeft. Dat blijkt helaas veel langer te duren dan Apple had gehoopt. Nu blijken ook bij Sonos de zaken iets genuanceerder te liggen: voor AirPlay 2 heb je een Play:5, Playbase of Sonos One nodig.

Geen AirPlay 2 op oudere Sonos

Sonos licht zelf toe waarom alleen de nieuwere speakers Apple’s multiroom-systeem ondersteunen. ‘Oudere Sonos-spelers zoals Play:3 en Play:1 hebben simpelweg niet genoeg rekenkracht om AirPlay 2 te kunnen ondersteunen. De originele Play:1 heeft bijvoorbeeld 1/16e van de rekenkracht die in zijn moderne tegenhanger, de Sonos One, aanwezig is.’

Sonos

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toch wel Sonos AirPlay 2 op Play:1, Play:3 en Playbar

Het slechte nieuws heeft echter nog wel een positief randje. Heb je namelijk één van deze nieuwere producten, dan werkt AirPlay 2 op je hele Sonos-systeem – dus ook de oudere speakers Play:1, Play:3 en Playbar.

AirPlay 2 in iOS 11.4?

Inmiddels is er bijna een jaar verstreken sinds Apple, tijdens de WWDC-keynote in juni, AirPlay 2 aankondigde als een van de grote functies van iOS 11 (zie video). Destijds werd er niet eens gerept over een mogelijke vertraging, maar al snel werd duidelijk dat de functie iets langer op zich liet wachten. Helaas bleek ‘iets’ een understatement: in de bèta’s van iOS 11.3 verscheen de functie dan eindelijk, maar voor de uiteindelijke release verdween hij weer. De hoop is nu gevestigd op iOS 11.4.

Wat is AirPlay 2?

AirPlay 2 maakt van elke speaker in je huis een multi-room speaker. Momenteel kun je via AirPlay heel gemakkelijk het geluid van je iPhone, iPad of Mac via een speaker (die AirPlay ondersteunt) sturen. Met AirPlay 2 wordt het mogelijk om naar meerdere speakers tegelijk te sturen, of op verschillende speakers in huis verschillende muziek af te spelen. Het werkt eigenlijk zoals het systeem van Sonos al jaren werkt, maar dan vanuit elke app.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar