Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Samsung wil Apple helpen aan opvouwbare iPhone’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Samsung opvouwbare iPhone


Lees verder na de advertentie

Met de Galaxy Fold presenteerde Samsung de eerste opvouwbare smartphone, maar het bedrijf is niet egoïstisch met zijn vooruitstrevend stukje technologie. Volgens het Koreaanse ET News wil Samsung Apple helpen aan de eerste opvouwbare iPhone.

opvouwbare iPhone

Samsung opvouwbare iPhone

Volgens de bron stuurde Samsung een reeks opvouwbare schermen naar Apple, waarmee het zijn concurrent wil overtuigen om het nieuwe ‘Infinity Flex Display’ op te nemen in een opvouwbare iPhone. De verzonden displays hebben opengevouwen een scherm van 7,2 inch. Dat is net iets kleiner dan het 7,3-inch-scherm van de Galaxy Fold.

Het is al een tijdje duidelijk dat Apple werk maakt van een vouwbare iPhone. Het bedrijf diende al verschillende patenten in voor een iPhone met een flexibel beeldscherm. De verwachting is dat het de uitklapbare iPhone in 2020 lanceert.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dat Samsung zijn rivaal wil helpen, is niet vreemd. Ze leveren nu ook de oled-panelen voor de iPhone X en iPhone XS. Voor Samsung is het een lucratieve samenwerking: alleen al aan de schermen van de iPhone X verdiende het in twee jaar tijd ongeveer 14 miljard dollar.

Opvouwbare iPhone concept

Hoe een opvouwbare iPhone eruit kan zien, illustreren de bovenstaande renders van Letsgodigital. Het ontwerp is vergelijkbaar met de Galaxy Fold en Huawei Mate X. Eigenlijk is het meer een iPad, die je ook kunt dubbelvouwen zodat hij het formaat heeft van een iPhone.

Hoop jij op een opvouwbare iPhone?