Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple VR-bril wordt véél handiger dan bestaande headsets

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple VR bril


Lees verder na de advertentie

Eind dit jaar verwachten we de eerste VR-bril van Apple, en volgens de nieuwste geruchten hoef je ‘m nooit lang weg te leggen.

Flink blok

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgt de nieuwe Virtual Reality-bril van Apple dezelfde 96 watt usb-c-adapter die ook bij (duurdere uitvoeringen van) de 14-inch MacBook Pro geleverd wordt. Dit is een opvallend krachtige oplader, gezien de meeste mobiele apparaten van Apple niet verder gaan dan lichtnetadapters van 20 watt.

Maar waar heeft dit precies mee te maken? Vergt de headset zo veel energie dat je een adapter van 96 watt nodig hebt om hem te gebruiken? Nou, nee: waarschijnlijk zit het net iets anders.

Snel op en af

De accu van de headset is bij Virtual Reality altijd een beperkende factor. Is de accu te klein, dan kun je na anderhalf uur je headset weer aan de lader hangen. Maar is de accu te groot, dan wordt het een fors gewicht en zit de headset niet meer comfortabel.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Zo zie je bijvoorbeeld bij de populaire Oculus Quest 2 dat de accu het zo’n twee uur volhoudt, maar dat hij daardoor wel licht genoeg is om comfortabel te blijven. Een nadeel is dat het opladen van die accu wel vrij lang duurt: zo’n 2,5 uur.

Zit je dus net in je VR-game en gaat je accu leeg? Dan heb je pech: dat wordt of een paar uur wachten, of spelen met een onhandige kabel langs je lichaam.

Apple VR-bril opladen

De VR-bril van Apple moet dit probleem oplossen met de 96 watt adapter. Hierdoor zou het opladen van de relatief kleine accu waanzinnig snel gaan, waardoor je bij wijze van spreken na een koffiepauze weer door kunt spelen zónder kabel.

De vraag is overigens of Apple ook MagSafe naar de VR-bril gaat brengen. Mocht je dan toch met een ingeplugde kabel spelen, dan loop je in ieder geval niet het risico dat de kabel ergens achter haakt. In dat geval plopt hij er namelijk simpelweg uit: ideaal dus voor VR.

Lees alles over Apple’s eerste VR-bril in ons dossier over de Apple Reality.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors