Terug naar ‘Apple’s opvouwbare toestel wordt hybride iPad-MacBook’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple’s opvouwbare toestel wordt hybride iPad-MacBook’

Door Annemiek Lourensen28 februari 2022 11:292 min. leestijd0

Vorige week brak het nieuws dat Apple werkt aan een MacBook met een opvouwbaar scherm. Dit gerucht wordt nu versterkt door Mark Gurman, al plaatst hij één grote kanttekening bij dit opvouwbare toestel: volgens hem komt het neer op een hybride MacBook én iPad.

Opvouwbaar iPad Macbook

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Een opvouwbare MacBook én iPad?

Mark Gurman beweert in zijn nieuwe Power On-nieuwsbrief voor Bloomberg dat Apple inderdaad werkt aan een toestel met een opvouwbaar scherm. Het is vooralsnog een erg mysterieus product, al omschrijft hij het voor nu als een hybride Macbook-iPad. Maar waarom?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Naar verluidt bestaat het nieuwe product uit één en al scherm, want fysieke toetsenborden en trackpads van reguliere MacBooks worden vervangen door touch-screens. Het werkt als volgt: wanneer je het scherm opvouwt, functioneert een deel van het scherm als een toetsenbord. Zo heeft het product dezelfde uitstraling als een Macbook. Is hij niet opgevouwen, dan kun je hem als monitor gebruiken. Dat lijkt dus meer op een iPad.

Zijn bewering komt grotendeels overeen met het eerdere bericht van Ross Young. Deze DSCC-analist brak vorige week het nieuws dat Apple aan een dergelijk toestel werkt. Hij verwacht zelfs dat het scherm UHD of 4K-resolutie ondersteunt, al doet Gurman hier geen uitspraak over. Over één ding zijn de lekkers het zeker eens: het scherm van het toestel wordt waarschijnlijk 20-inch groot.

Release

Het product klinkt misschien nog vaag, maar dat vinden wij niet gek. Young schreef vorige week dat we het toestel waarschijnlijk pas na 2025 kunnen verwachten, dus de komende jaren zullen er vast nog tientallen geruchten verschijnen. Hij noemt zelfs pas 2026 en 2027 als mogelijke lanceerdata. Ook wij verwachten het eerder later dan vroeger.

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar