Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple’s opvouwbare toestel wordt hybride iPad-MacBook’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Opvouwbaar iPad Macbook


Lees verder na de advertentie

Vorige week brak het nieuws dat Apple werkt aan een MacBook met een opvouwbaar scherm. Dit gerucht wordt nu versterkt door Mark Gurman, al plaatst hij één grote kanttekening bij dit opvouwbare toestel: volgens hem komt het neer op een hybride MacBook én iPad.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Een opvouwbare MacBook én iPad?

Mark Gurman beweert in zijn nieuwe Power On-nieuwsbrief voor Bloomberg dat Apple inderdaad werkt aan een toestel met een opvouwbaar scherm. Het is vooralsnog een erg mysterieus product, al omschrijft hij het voor nu als een hybride Macbook-iPad. Maar waarom?

Naar verluidt bestaat het nieuwe product uit één en al scherm, want fysieke toetsenborden en trackpads van reguliere MacBooks worden vervangen door touch-screens. Het werkt als volgt: wanneer je het scherm opvouwt, functioneert een deel van het scherm als een toetsenbord. Zo heeft het product dezelfde uitstraling als een Macbook. Is hij niet opgevouwen, dan kun je hem als monitor gebruiken. Dat lijkt dus meer op een iPad.


kooptip

Zijn bewering komt grotendeels overeen met het eerdere bericht van Ross Young. Deze DSCC-analist brak vorige week het nieuws dat Apple aan een dergelijk toestel werkt. Hij verwacht zelfs dat het scherm UHD of 4K-resolutie ondersteunt, al doet Gurman hier geen uitspraak over. Over één ding zijn de lekkers het zeker eens: het scherm van het toestel wordt waarschijnlijk 20-inch groot.

Release

Het product klinkt misschien nog vaag, maar dat vinden wij niet gek. Young schreef vorige week dat we het toestel waarschijnlijk pas na 2025 kunnen verwachten, dus de komende jaren zullen er vast nog tientallen geruchten verschijnen. Hij noemt zelfs pas 2026 en 2027 als mogelijke lanceerdata. Ook wij verwachten het eerder later dan vroeger.

Bron: 9to5Mac