Terug naar ‘Apple ontwikkelt opvouwbare MacBook’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple ontwikkelt opvouwbare MacBook’

Door Laura Grootaarts22 februari 2022 09:382 min. leestijd0

Apple werkt aan een MacBook met een reusachtig opvouwbaar scherm. Tegelijkertijd zijn de plannen voor een opvouwbare iPhone even in de ijskast gezet. Dat zegt Ross Young, een Apple-analist wiens voorspellingen tot nu toe altijd klopten.

Opvouwbare Mac

Opvouwbare iPhone uitgesteld

Over een opvouwbare iPhone wordt al heel lang gespeculeerd, maar volgens Young is dit toestel nu uitgesteld naar 2025. Tot nu toe werd gedacht dat de opvouwbare iPhone in 2024 zou verschijnen, of misschien zelfs al in 2023. Apple heeft geen haast om de markt voor opvouwbare smartphones te betreden, zo blijkt uit gesprekken met fabrikanten die Apple-onderdelen maken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Komt er een opvouwbare MacBook?

Uitstel dus voor de opvouwbare iPhone, maar ondertussen onderzoekt Apple wel de mogelijkheden voor een opvouwbare MacBook. Misschien denk je: MacBooks zijn sowieso opvouwbaar, want je kunt ze dichtklappen. Maar het gaat om een compleet nieuw productcategorie, namelijk een MacBook die één en al scherm is.

Het bedrijf zou met zijn leveranciers in gesprek zijn over opvouwbare notebooks met beeldschermen van rond de 20 inch. Volgens Ross Young kun je deze Mac op twee manieren gebruiken. In opgevouwen toestand is het een laptop met een schermtoetsenbord. Ontvouw je hem, dan kun je hem als monitor gebruiken, in combinatie met een extern toetsenbord.

Wanneer zou deze Mac verschijnen?

Het duurt nog wel even voordat de opvouwbare Mac verschijnt: waarschijnlijk pas na 2025. Voor nu houdt Young 2026 of 2027 aan. Dat Apple zich op de markt voor opvouwbare MacBooks begeeft, betekent goed nieuws voor andere fabrikanten die zich met dit soort apparatuur bezighouden.

Bron: MacRumors, afbeelding: Astropad

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar