Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple ontwikkelt opvouwbare MacBook’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Opvouwbare Mac

Apple werkt aan een MacBook met een reusachtig opvouwbaar scherm. Tegelijkertijd zijn de plannen voor een opvouwbare iPhone even in de ijskast gezet. Dat zegt Ross Young, een Apple-analist wiens voorspellingen tot nu toe altijd klopten.

Opvouwbare iPhone uitgesteld


Lees verder na de advertentie

Over een opvouwbare iPhone wordt al heel lang gespeculeerd, maar volgens Young is dit toestel nu uitgesteld naar 2025. Tot nu toe werd gedacht dat de opvouwbare iPhone in 2024 zou verschijnen, of misschien zelfs al in 2023. Apple heeft geen haast om de markt voor opvouwbare smartphones te betreden, zo blijkt uit gesprekken met fabrikanten die Apple-onderdelen maken.

Komt er een opvouwbare MacBook?

Uitstel dus voor de opvouwbare iPhone, maar ondertussen onderzoekt Apple wel de mogelijkheden voor een opvouwbare MacBook. Misschien denk je: MacBooks zijn sowieso opvouwbaar, want je kunt ze dichtklappen. Maar het gaat om een compleet nieuw productcategorie, namelijk een MacBook die één en al scherm is.

Het bedrijf zou met zijn leveranciers in gesprek zijn over opvouwbare notebooks met beeldschermen van rond de 20 inch. Volgens Ross Young kun je deze Mac op twee manieren gebruiken. In opgevouwen toestand is het een laptop met een schermtoetsenbord. Ontvouw je hem, dan kun je hem als monitor gebruiken, in combinatie met een extern toetsenbord.

Wanneer zou deze Mac verschijnen?

Het duurt nog wel even voordat de opvouwbare Mac verschijnt: waarschijnlijk pas na 2025. Voor nu houdt Young 2026 of 2027 aan. Dat Apple zich op de markt voor opvouwbare MacBooks begeeft, betekent goed nieuws voor andere fabrikanten die zich met dit soort apparatuur bezighouden.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Bron: MacRumors, afbeelding: Astropad