Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 2019

‘Nieuwe iPhone laadt AirPods op en heeft interessante camera-functie’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 11 zonder notch


Lees verder na de advertentie

We weten het praktisch zeker: dit najaar verschijnen er drie nieuwe iPhone-modellen – het zou juist een verrassing zijn als het níét zo was. De geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren. Bloomberg heeft een reeks verwachtingen verzameld. Bijna alles hebben we eerder al gehoord, maar dit keer komt het uit het toetsenbord van Mark Gurman en Debby Wu en dat zegt wel wat. Zij zijn doorgaans zeer goed ingelicht.

Fotografie: verwachtingen iPhone 2019

De drie nieuwe iPhones lijken bijzonder veel op de huidige modellen – Hoewel de nieuwe XS (Max) een halve millimeter dikker wordt. Het verschil zit hem in de camera. De opvolgers van de iPhone XS en de iPhone XS Max krijgen in plaats van een dubbele een drievoudige camera; de derde camera is een ultragroothoeklens. De opvolger van de XR gaat er ook op vooruit: die krijgt een dubbele camera in plaats van een enkele. Ook nieuw op het gebied van fotografie: Apple werkt aan een autocorrectie-functie waarbij je mensen die net buiten een foto vallen achteraf toch weer in beeld krijgt. Hoe dit precies werkt, is nog onduidelijk.

Tweezijdig draadloos opladen

Alle drie de nieuwe iPhones krijgen een supersnelle A13-chip, ontworpen door Apple en gefabriceerd door TSCM. Een echt nieuwe functie is tweezijdig draadloos opladen: je kunt met je iPhone de Apple Watch of de draadloos oplaadbare AirPods 2 opladen. Hiervoor leg je deze producten op de achterkant van de iPhone, alsof het een soort oplaadmat is. Apple heeft dit voorjaar AirPower (hun eigen draadloze oplaadmat) geannuleerd, maar gaf toen nog altijd aan dat de toekomst zeker draadloos is. Dus dit zou prima aansluiten op die visie.

iPhone 2019


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De nieuwe iPhone-modellen verschijnen waarschijnlijk in september van dit jaar. De opvolger van de iPhone XS (Max) heet waarschijnlijk iPhone 11 (Max) of iPhone XI (Max). Over de naam van de nieuwe iPhone XR is nog volop discussie. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg.