Terug naar Nieuwe Apple Maps vanaf nu in de Benelux: dit is er veranderd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe Apple Maps vanaf nu in de Benelux: dit is er veranderd

Door Ward Edema16 december 2022 08:383 min. leestijd4

Apple heeft éíndelijk de nieuwe Apple Maps gelanceerd in Nederland, België en Luxemburg, met totaal nieuwe kaarten en handige functies. Wat is er precies veranderd? Wij zetten het op een rij.

Nieuwe Apple Maps

Nieuwe Apple Maps

Apple Maps, ook wel bekend als Apple Kaarten, heeft een flinke upgrade gekregen. In de loop van donderdag 15 december zijn alle kaarten in de Benelux bijgewerkt naar een gloednieuw ontwerp – en je herkent ze hierdoor bijna niet meer terug.

Apple Kaarten update
Met name bij dorpen en woonwijken is het verschil dag en nacht.

Alle gebouwen zijn met de nieuwe kaarten in 3D te zien, het platte beige uiterlijk maakt plaats voor een kleurrijke en overzichtelijke weergave, en wijken en stadscentra zijn nu veel gemakkelijker te herkennen. Ook is er meer detail, bijvoorbeeld bij kleine (wandel)paden en fietswegen. Kortom: de kaarten zijn vanaf nu véél beter, en dat is extra goed te zien in onze vergelijking tussen de oude en nieuwe kaarten.

Totaal nieuwe functies

De upgrade voor Apple Maps blijft niet beperkt tot de nieuwe kaarten. Allerlei handige functies die al in het buitenland beschikbaar waren – en we tot nu toe moesten missen – komen nu namelijk óók naar de Benelux. Denk bijvoorbeeld aan Kijk rond, Apple’s versie van Street View met gave 3D-effecten. Die is vanaf vandaag te activeren met het verrekijker-icoontje. En loop je over straat in Amsterdam, Rotterdam of Brussel, dan kun je daar nu met de camera van je iPhone zien welke kant je op moet.

Apple Maps Benelux
Op een rij: AR-navigatie, Rijbaanaanwijzingen en Kijk rond.

Ook de autonavigatie is flink verbeterd. Zo zijn er nu Rijbaanaanwijzingen om je op tijd op de juiste baan te krijgen, en geeft Apple Maps nu een melding wanneer je een flitspaal nadert. Ook handig: door de nieuwe natuurlijke richtingaanwijzing krijg je veel logischere gesproken instructies, zoals ‘sla rechtsaf bij het volgende stoplicht’ in plaats van ‘sla rechtsaf over 200 meter’.

Zo krijg je de nieuwe Apple Maps

Wil je alle nieuwe functies zelf uitproberen? Open gewoon de Kaarten-app! Inmiddels heeft Apple de vernieuwingen in Apple Maps uitgerold voor heel Nederland en België, dus je ziet ze als het goed is vanzelf verschijnen. Hier hoef je verder geen updates voor te installeren, al adviseren we wel om in ieder geval bijgewerkt te zijn naar iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura.

Apple Maps iOS 16
In steden zijn commerciële zones met winkels en restaurants nu veel gemakkelijker te herkennen.

App opnieuw starten

Zie je nog oude kaarten? Probeer de Kaarten-app dan opnieuw te starten. Open op de iPhone of iPad de Appkiezer door van onder naar boven te swipen en even vast te houden (of door dubbel op de thuisknop te klikken als je die hebt), en veeg de app Kaarten naar boven. Open de app daarna opnieuw. Op de Mac ctrl-klik je op het Kaarten-icoontje in je Dock, en kies je voor ‘Stop’. Open de app dan opnieuw.

Meer tips voor Apple Maps

Wil je meer tips voor Apple Maps (en zijn concurrent van Google)? Bekijk onze andere artikelen:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Blijf op de hoogte

Via onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je meer van dit soort tips, en het laatste nieuws op het gebied van Apple, direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rico
Lezer
Rico

De dag is natuurlijk nog niet om, want 20:30 uur, maar nog altijd niet de nieuwe Apple Kaarten mogen zien op mijn 13 Pro Max met iOS 16.2.

Jan IJzerman
Lezer
Jan IJzerman

Vreselijke update: navigeren over een rotonde is een ramp geworden.