Terug naar Zien: zo mooi is Apple Kaarten nu in Nederland en België
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zien: zo mooi is Apple Kaarten nu in Nederland en België

Door Ward Edema16 december 2022 11:032 min. leestijd1

De nieuwe Apple Kaarten-app is nu beschikbaar in Nederland en België, en het verschil met de oude versie is érg groot. Bekijk hier het verschil.

Apple Kaarten veranderd

Nieuwe Apple Kaarten-app

Apple Kaarten heeft een make-over gekregen in Nederland, België en Luxemburg. De ingebouwde navigatie-app van Apple liep hier al jaren achter op de concurrent van Google, maar maakte gisteren eindelijk een flinke inhaalslag. Niet alleen zijn de kaarten zelf volledig vernieuwd, maar er zijn ook nieuwe navigatiefuncties toegevoegd, en zelfs Apple’s antwoord op Street View.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar nu de nieuwe kaarten er zijn, heb je misschien al niet eens meer voor de geest hoe de oude kaarten er nou precies uitzagen. Daarom hebben we voor een paar locaties wat voor-en-na-plaatjes gemaakt zodat je ze kunt vergelijken.

Apple Kaarten: oud vs. nieuw

Grote steden in 3D

In grote steden valt met name op dat alle gebouwen nu in 3D te zien zijn, en dat belangrijke gebouwen als musea, torens en paleizen zelfs met de hand zijn nagemaakt.

Apple Kaarten oud vs. nieuw


Dorpjes en woonwijken

In kleinere plaatsen zie je nu veel beter het onderscheid tussen de plaats zelf, en de weilanden en natuur eromheen. Bovendien is het commerciële centrum met winkels en restaurants direct te spotten: dat is nu oranje.

Apple Maps update


Meer detail

Ook is er nu veel meer detail te zien in de kaarten. Let op de onderstaande plaat bijvoorbeeld op de slootjes en havens: wat voorheen beige vlakken waren, zijn nu gedetailleerde kaarten geworden.

Apple Maps vs. Google Maps


Zo krijg je de nieuwe Kaarten

Wil je ook zien hoe jouw woonplaats er met de nieuwe Kaarten-app uitziet? Daarvoor hoef je niet eens te updaten: je ziet vanzelf de nieuwe kaarten én de andere verbeteringen verschijnen. Wil je meer lezen over wat er nieuw is? Bekijk dan ons artikel: Nieuwe Apple Maps vanaf vandaag in Benelux: dit is er veranderd.

Wil je in de toekomst meer tips voor je iPhone, iPad, Mac en andere Apple-apparaten? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Wim Edens
Lezer
Wim Edens

Mooie nieuwe lay-out van Kaarten. Wat ik nog steeds mis (of nooit heb kunnen vinden😅) is een aanduiding van je eigen gps-snelheid en eventueel de plaatselijke max. snelheid. Jammer hoor.