Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zien: zo mooi is Apple Kaarten nu in Nederland en België

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Apple Kaarten veranderd


Lees verder na de advertentie

De nieuwe Apple Kaarten-app is nu beschikbaar in Nederland en België, en het verschil met de oude versie is érg groot. Bekijk hier het verschil.

Nieuwe Apple Kaarten-app

Apple Kaarten heeft een make-over gekregen in Nederland, België en Luxemburg. De ingebouwde navigatie-app van Apple liep hier al jaren achter op de concurrent van Google, maar maakte gisteren eindelijk een flinke inhaalslag. Niet alleen zijn de kaarten zelf volledig vernieuwd, maar er zijn ook nieuwe navigatiefuncties toegevoegd, en zelfs Apple’s antwoord op Street View.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Maar nu de nieuwe kaarten er zijn, heb je misschien al niet eens meer voor de geest hoe de oude kaarten er nou precies uitzagen. Daarom hebben we voor een paar locaties wat voor-en-na-plaatjes gemaakt zodat je ze kunt vergelijken.

Apple Kaarten: oud vs. nieuw

Grote steden in 3D


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In grote steden valt met name op dat alle gebouwen nu in 3D te zien zijn, en dat belangrijke gebouwen als musea, torens en paleizen zelfs met de hand zijn nagemaakt.

Apple Kaarten oud vs. nieuw


Dorpjes en woonwijken

In kleinere plaatsen zie je nu veel beter het onderscheid tussen de plaats zelf, en de weilanden en natuur eromheen. Bovendien is het commerciële centrum met winkels en restaurants direct te spotten: dat is nu oranje.

Apple Maps update


Meer detail

Ook is er nu veel meer detail te zien in de kaarten. Let op de onderstaande plaat bijvoorbeeld op de slootjes en havens: wat voorheen beige vlakken waren, zijn nu gedetailleerde kaarten geworden.

Apple Maps vs. Google Maps


Zo krijg je de nieuwe Kaarten

Wil je ook zien hoe jouw woonplaats er met de nieuwe Kaarten-app uitziet? Daarvoor hoef je niet eens te updaten: je ziet vanzelf de nieuwe kaarten én de andere verbeteringen verschijnen. Wil je meer lezen over wat er nieuw is? Bekijk dan ons artikel: Nieuwe Apple Maps vanaf vandaag in Benelux: dit is er veranderd.

Wil je in de toekomst meer tips voor je iPhone, iPad, Mac en andere Apple-apparaten? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!