Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Nieuwe 13-inch MacBook komt eraan, ter vervanging van MacBook Air'

Auteur: Sven Lamers
2 reacties
Draadloos MacBook Air


Lees verder na de advertentie

Misschien komen er dit jaar geen spannende veranderingen voor de MacBook Pro, maar eventueel krijgen we in de tweede helft van 2018 wel een een compleet nieuwe instap-MacBook. Deze moet de MacBook Air vervangen en krijgt een 13-inch scherm. Het gerucht is afkomstig van Digitimes. De website heeft van displayfabrikant General Interface Solution (GIS) vernomen dat deze een een grotere order van Apple verwacht voor een nieuw model. Afgelopen jaar ging GIS al aan de slag met de productie van de schermen van de 12-inch MacBook.

MacBook Air

Nieuwe 13-inch MacBook

Er staan niet veel details in het rapport van Digitimes, maar het ligt voor de hand dat deze 13-inch instapper een vervanging moet zijn voor de 13-inch MacBook Air. Oorspronkelijk had de 12-inch MacBook deze vervanging moeten worden, maar door zijn lage prijs bleef de Air te populair. De tweede poging volgde in 2016 met de MacBook Pro zonder Touch Bar. Ook deze werd op de markt gebracht als alternatief voor de MacBook Air. Net als zijn 12-inch broertje bleek die echter te duur. Dan dus toch maar een compleet nieuw model, moet Apple gedacht hebben.

MacBook Air is toe aan een opvolger

De MacBook Air is al lang toe aan een fatsoenlijke opvolger. Hij is Apple’s enige mobiele Mac zonder Retina-scherm en ook de processor is niet meer van deze tijd. Zelfs de kleine processor-update in juni 2017 kon daar geen verandering in brengen. De 11-inch MacBook Air ging overigens al veel eerder met pensioen en we verwachten niet dat die ooit terugkomt.

Specificaties van 13-inch MacBook


kooptip

De 13-inch MacBook moet dus de niche van de MacBook Air vervullen, en die was vooral gebaseerd op de lage prijs. Persoonlijk verwachten wij een soortgelijk design als van de huidige MacBook Pro, maar dan met iets slechtere specificaties om de prijs te drukken. Daarnaast is het mogelijk dat Apple de duurdere mobiele Macs uitrust met OLED-schermen en dat de goedkopere 13-inch het moet doen met een ouderwetse LCD.