Terug naar 'Nieuwe 13-inch MacBook komt eraan, ter vervanging van MacBook Air'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Nieuwe 13-inch MacBook komt eraan, ter vervanging van MacBook Air'

Door Sven Lamers23 januari 2018 11:232 min. leestijd2

Misschien komen er dit jaar geen spannende veranderingen voor de MacBook Pro, maar eventueel krijgen we in de tweede helft van 2018 wel een een compleet nieuwe instap-MacBook. Deze moet de MacBook Air vervangen en krijgt een 13-inch scherm. Het gerucht is afkomstig van Digitimes. De website heeft van displayfabrikant General Interface Solution (GIS) vernomen dat deze een een grotere order van Apple verwacht voor een nieuw model. Afgelopen jaar ging GIS al aan de slag met de productie van de schermen van de 12-inch MacBook.

MacBook Air

Nieuwe 13-inch MacBook

Er staan niet veel details in het rapport van Digitimes, maar het ligt voor de hand dat deze 13-inch instapper een vervanging moet zijn voor de 13-inch MacBook Air. Oorspronkelijk had de 12-inch MacBook deze vervanging moeten worden, maar door zijn lage prijs bleef de Air te populair. De tweede poging volgde in 2016 met de MacBook Pro zonder Touch Bar. Ook deze werd op de markt gebracht als alternatief voor de MacBook Air. Net als zijn 12-inch broertje bleek die echter te duur. Dan dus toch maar een compleet nieuw model, moet Apple gedacht hebben.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

MacBook Air is toe aan een opvolger

De MacBook Air is al lang toe aan een fatsoenlijke opvolger. Hij is Apple’s enige mobiele Mac zonder Retina-scherm en ook de processor is niet meer van deze tijd. Zelfs de kleine processor-update in juni 2017 kon daar geen verandering in brengen. De 11-inch MacBook Air ging overigens al veel eerder met pensioen en we verwachten niet dat die ooit terugkomt.

Specificaties van 13-inch MacBook

De 13-inch MacBook moet dus de niche van de MacBook Air vervullen, en die was vooral gebaseerd op de lage prijs. Persoonlijk verwachten wij een soortgelijk design als van de huidige MacBook Pro, maar dan met iets slechtere specificaties om de prijs te drukken. Daarnaast is het mogelijk dat Apple de duurdere mobiele Macs uitrust met OLED-schermen en dat de goedkopere 13-inch het moet doen met een ouderwetse LCD.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
a.aslander@gmail.com
Lezer
a.aslander@gmail.com

Geachte … Ik zie in icreate 95 dat Amac probleem waterschade oplapt, nu heb ik mijn Macbook air laten opsturen IVM trillende beeld en wisselend donker worden van de linker en rechter helft van het scherm, de eerste onderzoek bleek volgens Amac service centre dat er waterschade was geconstateerd?? ik heb voor een second opinion gevraagd, (omdat het volgens mij onmogelijk was) en kreeg hetzelfde antwoord met de nodige reparatie kosten van 1.084,47 Euro, ik heb de reparatie uiteraard niet heb laten uitvoeren. Nadat dat ik mijn Macbook Air heb terug gehaald (6-Jan 2018) en mijn onderzoek kosten heb betaald… Lees meer »

Amac
Lezer
Amac

Beste Annes, Bedankt voor je reactie. Onze excuses dat je dit zo hebt ervaren. Wanneer een vochtschade diagnose wordt gesteld, dan zullen wij altijd alle onderdelen die zijn aangetroffen door vocht worden geoffreerd. Vochtschade is een onberekenbare vorm van schade, die op ieder gegeven zich kan manifesteren in kortsluiting, storingen of algehele uitval. Wij kunnen dan ook nooit garanderen dat een MacBook met vochtschade voor langere tijd mee gaat, omdat er zich in de toekomst nog vervolg klachten voor kunnen doen. Wanneer de MacBook functioneert ondanks dat deze schade aanwezig is, dan is dit eerder uitzondering dan regel. Uiteraard is… Lees meer »