Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

'Geen vernieuwde MacBook Pro in 2018'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Pro zonder Touch Bar


Lees verder na de advertentie

Apple is niet voornemens om de MacBook Pro dit jaar drastisch te vernieuwen, beweert het Taiwanese Digitimes. De productie van deze MacBook gaat ook gedeeltelijk verhuizen naar een andere fabriek.

Verhuizen productie MacBook Pro 2018

Momenteel is de Foxconn-fabriek verantwoordelijk voor 20 procent van de MacBook-productie en Quanta voor 80 procent. Volgens Digitimes verhuist een deel van de productie naar de Foxconn-fabriek, zodat de verdeling half-half wordt. Foxconn heeft dit voor elkaar gekregen door Apple aantrekkelijkere prijzen aan te bieden (wat overigens niet wil zeggen dat de MacBook goedkoper wordt). 2018 zou hét moment zijn voor een verhuizing, omdat er nu toch geen grote veranderingen aan zitten te komen. Foxconn begint in het tweede kwartaal van 2018 met het uitleveren van de bestellingen.

vlindertoets

Dat de MacBook Pro dit jaar geen enorme vernieuwing ondergaat, hoeft overigens geen complete stilstand te betekenen. Mogelijk zijn er onder de motorkap wel wat aanpassingen en krijgen de apparaten weer wat betere specificaties. Maar een fijner toetsenbord, andere aansluitingen of Face ID hoef je niet te verwachten.

MacBook Pro met Touch Bar uit 2016


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De laatste grote vernieuwing van de MacBook dateert uit 2016. Toen kreeg de MacBook Pro een grote make-over: de opmerkelijkste vernieuwing daarbij was nog wel de toevoeging van de Touch Bar. Geen compleet nieuwe MacBooks dus voor 2018, maar mogelijk wel een compleet nieuwe Mac Pro met een modulair ontwerp. Apple heeft ons die min of meer voor dit jaar beloofd, maar gezien de vele vertragingen die Apple-producten de laatste tijd oplopen, zou dit ook zomaar pas in 2019 plaats kunnen vinden.