Terug naar 'Geen vernieuwde MacBook Pro in 2018'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Geen vernieuwde MacBook Pro in 2018'

Door Laura Grootaarts16 januari 2018 11:122 min. leestijd0

Apple is niet voornemens om de MacBook Pro dit jaar drastisch te vernieuwen, beweert het Taiwanese Digitimes. De productie van deze MacBook gaat ook gedeeltelijk verhuizen naar een andere fabriek.

Verhuizen productie MacBook Pro 2018

Momenteel is de Foxconn-fabriek verantwoordelijk voor 20 procent van de MacBook-productie en Quanta voor 80 procent. Volgens Digitimes verhuist een deel van de productie naar de Foxconn-fabriek, zodat de verdeling half-half wordt. Foxconn heeft dit voor elkaar gekregen door Apple aantrekkelijkere prijzen aan te bieden (wat overigens niet wil zeggen dat de MacBook goedkoper wordt). 2018 zou hét moment zijn voor een verhuizing, omdat er nu toch geen grote veranderingen aan zitten te komen. Foxconn begint in het tweede kwartaal van 2018 met het uitleveren van de bestellingen.

vlindertoets

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dat de MacBook Pro dit jaar geen enorme vernieuwing ondergaat, hoeft overigens geen complete stilstand te betekenen. Mogelijk zijn er onder de motorkap wel wat aanpassingen en krijgen de apparaten weer wat betere specificaties. Maar een fijner toetsenbord, andere aansluitingen of Face ID hoef je niet te verwachten.

MacBook Pro met Touch Bar uit 2016

De laatste grote vernieuwing van de MacBook dateert uit 2016. Toen kreeg de MacBook Pro een grote make-over: de opmerkelijkste vernieuwing daarbij was nog wel de toevoeging van de Touch Bar. Geen compleet nieuwe MacBooks dus voor 2018, maar mogelijk wel een compleet nieuwe Mac Pro met een modulair ontwerp. Apple heeft ons die min of meer voor dit jaar beloofd, maar gezien de vele vertragingen die Apple-producten de laatste tijd oplopen, zou dit ook zomaar pas in 2019 plaats kunnen vinden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar