Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple lanceert magnetische powerbank voor iPhone 12

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MagSafe battery Pack


Lees verder na de advertentie

Bij Apple is vanaf nu de MagSafe Battery Pack te koop. Dit is een slimme powerbank die je magnetisch op de achterzijde van je iPhone 12 klikt en waarmee je de accuduur verlengt. Handig als je de hele dag onderweg bent!

MagSafe Battery Pack iPhone 12

Vorig jaar verschenen de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Al deze toestellen ondersteunen MagSafe: ze hebben een ingebouwde magneet die ervoor zorgt dat je er accessoires stevig op kunt vastklikken. Eerder waren er bijvoorbeeld al MagSafe opladers en MagSafe pasjeshouders, en nu dus ook de MagSafe Battery Pack. Die kun je gebruiken op alle iPhone 12-modellen.

De MagSafe Battery Pack doet denken aan Apple’s Smart Battery Case: een nogal fors uitgevallen hoesje met een ingebouwde powerbank dat voor ieder iPhone-model verscheen … behalve voor de iPhone 12. Maar daarvoor is er nu is er dus wel dit accessoire. Met als voordeel dat je zo’n Battery Pack waarschijnlijk ook op toekomstige iPhones kunt klikken; bij een compleet hoesje komt dat een heel stuk nauwer.

Opladen met Lightning-kabel

Je iPhone krijgt met de MagSafe powerbank een 50 procent langere batterijduur. Snel gaat dat opladen overigens niet, met 5 Watt. Het is dan ook de bedoeling dat je het accessoire constant op je iPhone laat zitten.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De MagSafe Battery Pack laad je op via een Lightning-kabeltje. Als je hem op je iPhone laat zitten tijdens het opladen, wordt tegelijkertijd ook je telefoon opgeladen – een soort van omgekeerd draadloos opladen. De batterijstatus van de Battery Pack vind je terug in de Batterij-widget op je iPhone. Hoe je die handige widget toevoegt, lees je in ons artikel Batterijwidget: check snel de acculading van je iPhone, AirPods en meer.

Apple vermeldt verder nog dat je voor het gebruik van deze powerbank ten minste iOS 14.7 nodig hebt. Die update is nu nog niet uit, maar kan dus ook niet meer heel lang op zich laten wachten. De levertijd bedraagt ten minste 5 dagen, dus voor die tijd verwachten we de nieuwe iOS 14-update. Toevoeging 20 juli: inmiddels is iOS 14.7 verschenen en is de iPhone 12 dus helemaal klaar voor de MagSafe Battery Pack.

MagSafe Battery Pack kopen

De MagSafe Battery Pack is vanaf nu verkrijgbaar bij Apple en kost € 109. Hij is verkrijgbaar in wit.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple Support