Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

MagSafe Duo-oplader van Apple is nu verkrijgbaar

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
snelheid MagSafe Duo-oplader


Lees verder na de advertentie

Het heeft even geduurd, maar eindelijk kun je de MagSafe Duo-oplader van Apple pre-orderen. Met het nieuwe accessoire kun je de iPhone en Apple Watch tegelijk opladen. Daarvoor heb je wel een iPhone 12 (Pro) nodig. Schrik niet van de prijs.

MagSafe Duo release

Twee maanden geleden onthulde Apple tijdens het iPhone-event twee nieuwe opladers. De eerste was de enkele MagSafe-oplader (€ 45), die bedoeld is om de iPhone 12 draadloos op te laden. Dit accessoire was al vlak na het evenement verkrijgbaar. Nu is ook de MagSafe Duo te koop.

Goedkoop is de Dubbele MagSafe-oplader niet; Apple vraagt er € 149 voor. Frappant is dat je er geen oplader bij krijgt; die moet je nog afzonderlijk aanschaffen. Om de hoogste laadsnelheden (van 14 W) te bereiken, heb je bovendien een krachtige oplader van minimaal 27 W nodig. De beste optie bij Apple is daarvoor de USB-C-lichtnetadapter van 30 W, die € 55 kost.

Een ucb-c naar Lightning-kabel krijg je er overigens wel bij. Die sluit je aan op de Lightning-poort van de MagSafe-oplader. Bestel je het accessoire nu, dan hoef je niet lang te wachten op de levering. Op aanstaande vrijdag worden de eerste MagSafe Duo-opladers bezorgd.

MagSafe


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het handige van de MagSafe-opladers is dat je ze met een magneet vastklikt aan de iPhone. De iPhone 12-modellen zijn hiervoor uitgerust met een speciale magneet. Hierdoor is er geen gedoe met positioneren, wat doorgaans een van de grote nadelen van draadloos opladen is. Bovendien kun je de iPhone met MagSafe vasthouden en draadloos opladen tegelijk.

De iPhone 12 (Pro) ondersteunt overigens draadloos opladen met laadsnelheden van 15 W, maar de dubbele MagSafe-oplader haalt die snelheden niet. Meer daarover lees je in het artikel MagSafe Duo-oplader laadt minder snel dan verwacht.